Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 13-14/4 2018. Pengar till YPG!

Världen: Hittills har 28 personer dött i samband med protesterna och tusentals har skadats, enligt AP.Israel har kritiserats av flera människorättsorganisationer för att soldaterna vid gränsen tillåts använda skarp ammunition mot obeväpnade demonstranter.Under protesternas första dag den 30 mars dödades 17 personer och FN:s generalsekreterare Antonio Guterres krävde en oberoende och transparent utredning om dödade och skadade i Gaza.

Israels mord, fördrivningar och apartheid måste stoppas – the whole world is watching!

Världen: En grupp antifascister i Lyon tröttnade på fascisternas vandalism i staden. Då bestämde dom sig för att mura över ingången till en fascistlokal som svar på vandaliseringen. (aktuelltfokus). Stående applåder!

Sverige: Ung Vänster samlar in pengar till kurderna i Syrien (aktuellt fokus). Ett lysande initiativ. ”En luftvärnskanon till FNL” var stridsropet under Vietnamkriget och DFFG insamlade både pengar och böcker till Universitetet i Hanoi. Talk is cheap men ”Solidaritet är något du kan hälla i dina händer”! Bra, UV!

Sverige: Regeringen tänker tvinga alla teleoperatörer att lagra data om samtliga kunders mobilsamtal, sms och mejl. Justitieminister Morgan Johansson kör över EU-domstolen och ger polisen rätten. Även Säpo kan man tänka sig. Och det kunde också George Orwell. Skrämmande. Där försvann antagligen vårt sista integritetsskydd på nätet.

Sverige: Oförskämd och förnedrande jobbannons. Hur har detta fått slippa igenom? Vilka byråkratidioter har fått lufta sina fördomar här? Anmäl genast detta till Polisen, Ansvarnämnden, Kommunledningen, JO, JK och DO! Skäms! Utan de hårt arbetande USK:orna stannar vården men annonsmakaren borde avskedas direkt.


partillejobbMalmö/Lund: Världsmusikpris till Sousou och Maher Cissoko.
När årets folk- och världsmusikgala gick av stapeln gick priset för årets artist till paret Sousou och Maher Cissoko. Det fick priset med med motiveringen: ”Det är inte kulturer som krockar, det är människor som möts” är ett slags motto för årets vinnare (skd).

Konsten: Prezi graffiti.


prezi

Courtesy Prezi. Fresh!

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: