Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 5–6/4 2018. Felaktiga åldersbedömningar.

Världen: Palestina. ”Massakern i fredags visar med all önskvärd tydlighet att de israeliska förtryckarna är inställda på våld. Guernica, Oradour, Babij Jar, Katyń, Lidice, Sharpeville, Treblinka och Hanoi. Där har våldet triumferat. Men eftervärldens dom har fallit hård över dem som burit ansvaret. Nu fogas ett nytt namn till raden: Gaza den 30 mars 2018” skriver Proletären med anspelning på Olof Palmes tal 1972.

Världen: Italien. ”Vi tror att det enda sättet att stoppa trafficking och smuggling av migranter till Europa är att öppna lagliga och säkra vägar”, säger Daniele Albanese (ETC). ”Humanitära korridorer” sprider sig i Europa men har ännu inte kommit till Sverige. https://www.etc.se/inrikes/inga-humanitara-korridorer-till-sverige

Sverige: Socialstyrelsen medger nu flera fel och brister
i den rapport som ligger till grund för medicinska åldersbedömningar. Myndigheten ska nu – efter hård kritik från statistiker – revidera rapporten (SDS).

Sverige: Svt har undersökt vilka kommuner som vill ha ett lokalt tiggeriförbud och en lista finns här: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kommunerna-som-vill-ha-ett-lokalt-forbud-mot-tiggeri  De flesta kommuner är emellertid negativa till ett sådant förbud.

Malmö/Lund: Den tusenåriga fyndplatsen Uppåkra
utanför Lund som är både äldre, större och rikare än Birka. ”Det är dags att riksdag och regering tar ett nationellt ansvar för fynd och forskning i Uppåkra. Sen kan vi döpa om Staffanstorp till Uppåkra kommun” (skd).

Malmö/Lund: Vädercentralen utlovar ”soligt och fint väder. Temperaturer på mellan 10 och 16 grader hela helgen. Fortsatt bra väder i början av nästa vecka”. Vi får hoppas att det stämmer.

Konsten: Bloomy graffiti.


bloomy
Courtesy Bloomy.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: