Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 23-24 2018. Radikal bokmässa.

Världen: Kurdledaren Salih Muslims hårda anklagelser – mot den turkiska armén. – Tretusen IS-medlemmar strider med den turkiska armén. Planen är att göra Afrin till en ny huvudstad för terrorister, säger han (AB). Om stormakterna låter det ske blir historiens dom skoningslös.

Sverige: Polisen använder inte våld mot tiggarna påstår de. Lögn, enligt tiggarna själva – och enligt Amnesty International.

Sverige: Tvångssteriliserade transpersoner får upprättelse och ekonomisk esättning (ETC). Motstånd lönar sig!

Malmö/Lund: Radikal Bokmässa och Kulturpolitisk Vecka i Lund: 18-20e Maj. India Däck kommer hålla en radikal bokmässa under Smålands Nations årliga Kulturpolitiska Vecka (KPV). KPV kommer att hållas mellan 16:e och 27:e maj och under helgen 18-20:e maj kommer vi hålla vår bokmässa. Vi vill därför bjuda in alla berörda grupper för att komma och hålla föreläsningar, bokbord, workshops, läsa poesi, hålla möten och mycket mer. Vad kan just du bidra med? Låt fantasin sätta gränsen!

Samtidigt som bokmässan hålls också Lundakarnevalen, ett arrangemang då tiotusentals personer kommer till Lund. Lundakarnevalens festivalområde är dyrt att komma in på och fyllt av den slags konservativa studentkultur som Lunds vänster alltid varit djupt kritiska mot. Därför är också vår bokmässa ett radikalt och öppet alternativ till karnevalen. Om ni vill delta med något slags arrangemang så maila kulturpolitiskaveckan@gmail.com så fort som möjligt. Vi har redan fyllt s tora delar av vårt program och tiden tickar! Vi satsar först och främst på den 18-20:e men arrangemang kan hållas under hela KPV. Vi är även medvetna om att det hålls två andra bokmässor i vår, men vi är övertygade om att detta bara är positivt och att vi alla kommer komplettera varandra. Kärlek och revolution, kultur och politik!
— India Däck & Smålands Nation.

Malmö/Lund: Heidi Avellan i Sydsvenskan ”vill inte ha arbetarklass i Malmö”. Vem ska då göra hennes RUT och ROT? Vem ska överhuvud göra någonting utan arbetarklassen? Då faller samhället ihop direkt, men det är väl för abstrakt för Avellan. En obegriplig ledare som vanligt. Men föraktet mot arbetarklassen är konstant, så mycket går ändå att uppfatta. https://www.sydsvenskan.se/2018-03-16/jobb-inte-arbetarklass-malmo


Konsten: Odd Nerdrum.


nerdrum
Courtesy Odd Nerdum: Return of the Sun.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 23 mars, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: