Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 22-23/3 2018. Amnesty: Polisen trakasserar tiggare.

Världen: Tusentals cancerpatienter dör i onödan varje år och det är människors klasstillhörighet som avgör vem som löper mest risk att dö. Det visar nya siffror som har presenterats av Cancerfonden (aktuelltfokus). Vart går Cancerfondens miljarder – och varför blir aldrig cancerns gåta löst trots denna intensiva finansiering?

Sverige: Moderaterna ljuger igen. Göteborgsmoderaternas valfilm svartmålar dagens Göteborg och skönmålar gårdagens – en inklippt brinnande bil är inte från Göteborg utan från Vancouver 2011. Filmen återger SD:s budskap exakt in i minsta detalj. SDs valfilm kan bli en kopia så sparar man pengar.

Sverige: Bortkörda när de tigger och jagade med Segway. Amnesty utreder misstänkta polistrakasserier mot utsatta EU-medborgare som tigger i Stockholm. – Polisen agerar som att det finns ett tiggeriförbud, säger Johanna Westeson, jurist och sakkunnig i diskrimineringsfrågor på Amnesty International. Den internationella människorättorganisationen Amnesty kritiserar Sverige för brist på ansvar (AB). Ansvar? Polisen? Ånej.

Malmö/Lund: Spårvägsgrävandet. ”Sanningen är nog den att ingen förutsåg konsekvenserna av den heta viljan till spårväg, inte ens motståndarna. Ingen kunde ana det kaos som skulle drabba Lund i åratal. Alla inser ju att kaoset är onödigt. Moderna elbussar (utan räls och luftledningar) hade kunnat etableras i ’lundalänken’ utan större ingrepp”, skriver arkitekten Lennart Nord i Lokaltidningen Lund.

Jovisst. Men nu är det politikerna som bestämmer och inte befolkningen – även om det blivit glasklart just i spårvägsfrågan. Alla lundabor var emot spårvägen och alla politikerna var för. Därmed var saken avgjord. Tala om att kasta sten i Kristallhus. Kräv ett slut på politikervanstyret och inför direktdemokrati – innan hela Lund är uppgrävt.

Konsten: S. Jacobson: Syréner in memoriam.


syréner3

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: