Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 19-20/3 2018. Anna Campbell RIP.

Världen: Brittisk volontär dödad i Afrin. ”För oss, som YPJ, kommer kamrat Helîn alltid vara en symbol för en banbrytande internationalistisk kvinna. Vi kommer att leva upp till hennes hopp och övertygelse. Vi kommer för alltid att driva hennes mål att kämpa för kvinnor, för förtryckta samhällen. ”# AnnaCampbell #RestInPower # ŞehîdNamirin #YPJ #YPG – Insurrection News på Twitter.

 

anna


Världen: Omvärlden kräver snabb hjälp till Afrin.
FN, USA och hjälporganisationer larmar om att det behövs snabba hjälpåtgärder för de civila i staden Afrin i Syrien, och pekar på vikten av att få tillträde dit. Syrien kräver att de turkiska styrkorna lämnar staden.

Sverige: Sofiero redo att ta emot Donald Trump och Kim Jong-un. Det spekuleras om att världens just nu mest omtalade toppmöte – mellan Donald Trump och Kim Jong-un – skulle kunna genomföras på Sofiero slott i Helsingborg. Och där är man redo (HD).

Malmö/Lund: ”Malmö – en vibrerande kulturstad”. Hon brinner för god kultur som berör i hjärtat och är en viktig del av samhällsutvecklingen. Nu vill Malmös nya kulturchef Pernilla Conde Hellman att Malmöborna ska vara med och skapa kulturlivet i stan (skd). Kommer den alternativa, progressiva kulturen också att få plats – den verkliga kulturen?

Konsten: Maritima ristningar – dåtidens graffiti. Nu visas Maritima ristningar från 1500-talet på Bohusläns Museum. Vissa handlar om kriget mellan Sverige och Danmark. Ristningarna är som ett slags graffiti för forna sjömän (svt).


maritima

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 19 mars, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: