Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 18-19/3 2018. Turkiet = Mördare!

Världen: Islamister ur IS, FSD och Al-Nusra säger sig med fascisten Erdogan och turkiska arméns hjälp intagit Afrin. Över hela planeten protesteras det mot Turkiets angrepp på Syriska Kurdistan. Turkiska ambassader attackeras och demonstrationerna blir allt större. Fight4Afrin rapporterar om 70 militanta aktioner i 9 länder. Engagemanget för Afrin sprider sig. YPG har omkring 10 000 soldater i staden som uppger att de ska ”kämpa till slutet”. Enligt FN är över 320 000 civila fast i staden och tusentals kurder uppges ha flytt från striderna. Turkiet = Mördare!

Världen: ”I did not have a sexual relation with that woman” sade ju Bill Clinton om Monica Lewinsky. Donald Trumps advokat Michael Cohen har nu sagt att han betalat 1,2 miljoner till porrstjärnan Stormy Daniels i samband med valrörelsen 2016, för att hon skulle vara tyst om deras sexuella relation 2006 när han var gift med Melanie.


trumpClinton


 

Sverige: Turkiet kräver att Sverige utlämnar en kurdisk YPG-ledare. Inte en millimeter till den turkiska fascismen, Margot Wallström!

Malmö/Lund: Proggbandet Nationalteatern
spelar på KB i Malmö. ”Att deras musik lever råder inget tvivel om. Det hördes i går kväll på KB. Det hördes i styrkan på allsången, det märktes på åldersspridningen på publiken, på leendena när klassiker efter klassiker radas upp. Inte minst märks det på publiktrycket” skriver skd.

Konsten: Rojava.


rojava

***

Citatet: ”Det är något paradoxalt med alla dessa ”Sverigevänner” i Sverigedemokraternas legioner av fotsoldater som lägger så mycket energi på att vältra sig i ett permanent och glödande hat mot det land de säger sig älska”. — Jan Guillou i AB.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 18 mars, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: