Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 14/3-15/3 2018. Vårens och solens ankomst.

Världen: Ytterligare en Putin-kritiker hittad död i Storbritannien. Ryssland nekar till anklagelserna.

Världen : Ingen humanitär kris i Venezuela enligt FN-expert. Hur allvarligt är läget i Venezuela? Befinner sig landet i en humanitär kris, som omvärlden måste ingripa i? Nej, svarar FN:s expert Alfred de Zayas som på plats i Venezuela undersökt situationen (Proletären). Högerns och omvärldens ekonomiska krig mot Venezuela har skapat problem, men ingen humanitär kris säger den nye presidentkandidaten.

Sverige: Vårens och solens återkomst firades med Eldfest på Heden i Göteborg. Många tusen valde att fira in vårens och solens återkomst på Heden under tisdagskvällen (Expr.).

Sverige: Krav på lagändring efter kritiserad nazistutredning. Centerpartiet öppnar nu för en lagändring för att polisen inte ska vänta med att gripa personer misstänkta för våldsbrott. Detta sedan det avslöjats att nazister kunde placera ut en bomb på ett flyktingboende trots att Säpo spanade på dem. Krav på lagändring efter kritiserad nazistutredning. Centerpartiet öppnar nu för en lagändring för att polisen inte ska vänta med att gripa personer misstänkta för våldsbrott. Detta sedan det avslöjats att nazister kunde placera ut en bomb på ett flyktingboende trots att Säpo spanade på dem (ETC).

Nazisterna är ett verkligt hot mot rikets säkerhet – det måste också Säpo förstå . Borde inte fler politiker reagera högljutt när det tydligt visar sig att Säpo inte tar sitt uppdrag på allvar?, skriver Flamman.

Malmö/Lund: Financial Times: Lund är bäst i Europa. Lund är Europas bäst uppkopplade stad och en av Europas bästa städer generellt. Det visar en ny rapport som Financial Times tagit fram. På tisdagen tog kommunalråd Anders Almgren emot priset för Lunds topplaceringar i Cannes (SDS).

Konsten: T C Steele.


t c steele
Courtesy T.C. Steele: Vernon Beeches, 1892.

***

Boktips: Karl N. Alvar Nilsson: ”Svensk överklass och högerextremismunder 1900-talet”. Fede3rativs 1917. Den bästa i sitt slag, grundlig och väldokumenterad, kompletterad och uppdaterad, som kastar ett förklarande ljus också över vår egen tid. Läs den! Finns bl.a. på India Däck Bokcafé i Lund.

lovepeace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: