Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 12/3 2018. Betalväggar suger och lönar sig inte.

Världen: Personligen tror jag att Kim kommer att överlista Trump i det diplomatiskt-politiska spelet om kärnvapnen; Nordkorea har redan gjort det en gång vid förhandlingar i slutet av 1990-talet och Kim är mer slipad än den impulsive Trump. Kim har en plan, Trump bara sin megalomana retorik.

Sverige: I Internets ungdom hette det att ”informationen vill vara fri!” Idag är det snarare så att informationen är ofri och kostar pengar, åtminstone på de större dagstidningar som motar bort sina läsare med betalväggar och hinder för annonsblockerare. Att ta betalt för något som fram till nyligen varit gratis kan nog betraktas som ett utsiktslöst projekt.

Man vinner inte prenumeranter utan förlorar läsare, som slussas över till den majoritet sajter som fortfarande är kostnadsfria. Detta är nätets realiteter som man borde acceptera: det är användarna som styr. Konsumentmakt. Expressen är fortfarande inbjudande medan Aftonbladet, DN, Sydsvenskan och Svenska Dagbladet m.fl. förlorar klick. Inga av de mindre vänstersajterna skrämmer heller bort sina läsare på detta sätt, vilket visar att ekonomin kan klaras ändå. Hellre en ödmjuk donationsknapp än en fientlig betalvägg. Välkomna till 2018!

https://mediebruset.nu/2018/01/14/aftonbladet-hanar-dig-att-du-laser-aftonblade

Malmö/Lund: Svenska akademiens ordboksredaktion i Lund arbetar med att beskriva det svenska allmänspråket från 1520-talet och framåt. Efter 140 år och 37 band ser man äntligen ljuset i tunneln.Nu är det bara spurten kvar – sedan börjar allt om från början (SDS). Själv har jag gjort ett blygsamt bidrag med artiklar om orden ”Graffiti” och ”Klotter”, som också finns i NE, WP och Fogtdals Konstlexikon.

Konsten: S. Jacobson: Syréner.


syrener

***

Bloggtips: ”Alexander Bard är en konstruktion”. http://www.fib.se/article/alexander-aer-en-konstruktion En frejdig avrättning av en f.d. lätt irriterande B-kändis.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 11 mars, 2018 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: