Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 24-25/2 2018. Låt barn vara barn!

Världen: Konstantinos Giagtzoglous hungerstrejk. (Insurrection News).


banner


Världen: USA:s president Donald Trumps tidigare kampanjmedarbetare Rick Gates erkänner sig skyldig till att ha konspirerat mot USA och för att ljugit under förhör med medarbetare till den särskilde Rysslandsutredaren Robert Mueller (svt).

Sverige: NMR-fiasko i Jönköping. NMR försökte demonstrera i Jönköping men möttes av antifascister och 150 poliser som beslagtog vapen, knivar och pepparsprej (svt).

Sverige: En artikel i Metro för en tid sedan
berättade om två förskolebarn som ville ”förlova sig” under fruktstunden. Förskollärarna var positiva men mamman rasade. Nu senast är det en barnbok om kärlek som utlöst paranoia. Föräldrar skräms av sina barns för åldern helt naturliga egna sexualitet. Det är en utveckling som har pågått nu i några år och som är bekymmersam. Förtrycker man barns sexualitet leder det ofelbart till personlighetsstörningar eller neuroser – det viktiga är att inget tvång förekommer. Låt barn vara barn! https://www.expressen.se/nyheter/pappa-tors-ilska-mot-sexbilderna-i-barnboken/

Sverige: Högern vill inte utsättas för satir och protesterar därför livligt mot svt:s kommande humorsatsning (aktuellt fokus). Det får dom nog tåla liksom alla andra. Uppdraget blir inte svårt eftersom de flesta högerspöken redan är parodier på sig själva.

Malmö/Lund: Malmö ordnar bostad åt nyanlända.Trots en ökad hemlöshet har Malmö lyckats hitta boende till samtliga nyanlända som anvisats till kommunen. I höst väntas dessutom nya modulhus stå klara för att lätta på trycket. Sammanlagt kom 700 nyanlända till Malmö via Migrationsverket förra året. Samtliga har kommunen nu ordnat boende åt. I och med anvisningslagen är kommuner skyldiga att ta emot flyktingar som fått uppehållstillstånd (nfo).

Malmö/Lund: Kimberly Dick Thelander får priset för sin ”utveckling av nya kristallfaser av halvledarmaterial i nanotrådar, och förståelsen av hur dessa faser bildas samt korrelationen mellan nanotrådarnas kristallstruktur och fysikaliska egenskaper”. Priset är på 50 000 kronor (SDS).

Konsten: Howardena Pindell.


howardina_pindell

Courtesy Howardena Pindell: Untitled #5b (Krakatoa) 2007 / Art Newspaper.

***

Citatet: ”Ulf Kristerssons hemspråksförslag går inte att beskriva som någonting annat än en kulturell och social motsvarighet till att mäta skallar”. — Elina Pahnke i Fria.

***

Citatet: ” Vi vill kräva åt varandra liv som går att leva” – Framåt kamrater (GBG).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: