Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 24/2 2018. Here Comes the Sun!

Världen: Italien. Demokratiska partiets (PD) biträdande ledare och jordbruksminister Maurizio Martina tillkännagav på fredagen att dess vänstergrupp kommer att delta i en nationell anti-fascistisk demonstration som initierats av partisansföreningen ANPI .”ANPI har föreslagit en stor nationell #FascismNeverAgain-händelse i Rom den 24 februari,” sa Martina via Twitter. ”Demokratiska partiet kommer att vara där. #nofascism” (ANSA).

Sverige: Sverigedemokraternas samtliga politiska sekreterare kommer att sägas upp av Göteborgs kommun. Det kommer kommunstyrelsen att besluta i nästa vecka. Bakgrunden till beslutet är att SD:s kommunalråd Lars Hansson uteslöts ur partiet nyligen. Därmed har partiet inte någon representant i kommunstyrelsen. I och med detta mister man rätten till att ha politiska sekreterare som stöd i det politiska arbetet i Göteborgs kommun. Kvartetten som kommer att sägas upp omgående är Jörgen Fogelklou, Björn Tidland, Stefan Falktorp och Staffan Levinsson (Expr.)

Ja vad ska man säga?
Ett gott skratt förlänger livet. Hoppas det förkortar SDs tillvaro också !

Sverige: Demonstrationer. 8 mars, Internationella Kvinnodagen, demonstreras det 8/3 17.30 på Möllan i Malmö, 9/3 20.00 Ta Natten Tillbaka på Götaplatsen i Göteborg, 10/3 Ta Natten Tillbaka 21.00 Möllan, Malmö. Dessutom har Ungdomshuset demo 1/3 17:00 på Blågårds Plads, København och tågar mot Rådhuset (gatorna.info).

Malmö/Lund: Klostergatan stängs – all trafik påverkas.
All stadstrafik kommer att påverkas den 23-25 februari när Bantorget byggs om och Klostergatan stängs av (Lokaltidningen Lund).

Och var har kullerstenen på Hjortgatan tagit vägen?!? Är det tillfälligt eller ska där nu vara en grusväg? Gatan är kulturskyddad, bara så ni vet, marodörer!

Konsten: S. Jacobson: Here comes the Sun!


35 kopia

***

Citatet: ”Where are you now Lee Harvey Oswald, when we really need you?”

***

Uppdateringar. Jag har fyllt på artikeln ”Betydelsen av 30 november”. En besökare har sökt på ”var Tersmedens nazister 1938?” Ja, det var dom, och jag har infogat detta tillsammans med två oberoende källor. Tipstack!

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: