Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 20-21/2 2018. Bängen trålar.

Världen: Statsminister Stefan Löfven ska besöka USA:s president Donald Trump. – ”Relationen till USA är viktig både för vår ekonomi och för vår säkerhet. Genom vårt breda samarbete skapar vi tillväxt och trygghet för våra medborgare”, säger statsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande. (SDS). Fast trygghet och säkerhet är väl inte vad man i första hand associerar med Trump. Var finns ryggraden? Kom tillbaka, Olof Palme!

Sverige: TOTAL TYSTNAD GENTEMOT POLISEN. Nu är det valår igen och det betyder ökad aktivitet i alla politiska läger. Polisen höjer sin beredskap både på gatan och genom ökad kartläggning av vår rörelse.Vänliga dialogpoliser under demonstrationer vill veta vilka organisationer och personer som är på platsen. Poliser i förhör luras att det är förmildrande att snacka. I flera städer har SÄPO försökt kontakta folk för att genom smicker, hot och belöningar få information och kartlägga den autonoma vänstern.Poliser är duktiga på förhörsteknik och kan knep för att få den mest tillknäppte att börja prata.Är du misstänkt för ett brott hjälper det inte att börja förklara och försvara dig i ett förhör, spar det till eventuell rättegång i samråd med din försvarare.

Är du inte misstänk behöver du inte ”ta en kaffe och prata lite” eller ”följa med till stationen”, du behöver inte öppna din ytterdörr eller släppa in någon du inte känner. Det finns ingen vinst i att försöka få info av dem eller slösa deras tid. Kom ihåg att det du säger kan påverka någon annan. Även om det känns konstigt att inte svara när någon tilltalar en så är det alltid är okej att vara tyst eller säga ”JAG VILL INTE PRATA” eller ”INGA KOMMENTARER” och sen förbli tyst. Om du blir kontaktad av polisen, prata med människorna du är eller har varit organiserad med och hör gärna av dig till din lokala solidaritetsgrupp / ABC för mer info och stöd. Se även ”haffakort” för mer information.

Enighet ger styrka.
TOTAL TYSTNAD GENTEMOT POLISEN.  — Anarchist Black Cross Göteborg.

Sverige: En 25-årig medlem i nazistiska NMR åtalas för ohörsamhet efter gruppens demonstration vid Bokmässan förra året(Metro). Demon blev ett fiasko då man bara lyckades gå mellan två ICA-butiker.

Sverige: Per-Ingvar Johnsson (c)  skriver ”att förbjuda skottsäkra västar kan strida mot Sveriges grundlag”. Men vad är det för ett samhälle där medborgarna måste ha skottsäkra västar på sig?!? Revolutionär Folkbeväpning vore i så fall mycket bättre…  det är inte ungdomsgång  som förstör samhället, det är (som vanligt) Staten och Kapitalet. Där finns våldets grundbult, både orsak och verkan.

Malmö/Lund: Polis i Malmö misstänks ha spridit hemliga uppgifter som kan skada landet. En polis i Malmö misstänkt för att ha spridit hemliga uppgifter till ett annat land som riskerar rikets säkerhet (SDS). Har Säpo klantat sig nu igen?

 


Konsten: S. Jacobson: Spaces in between. Digital art 2018.


cirklar

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: