Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönikan 24/1 2018. Stå upp för Afrin!

Världen: USA:s och Turkiets trupper riskerar ställas mot varandra. Turkiets attack mot kurder i norra Syrien kan göra det lättare för IS att återkomma till området. Det kan även leda till att de två Nato-länderna Turkiet och USA ställs mot varandra, menar SvD:s Jesper Sundén (SvD).

Sverige: Stå upp för Afrin!
När: 2018-01-27 13:00. Var: Gustav Adolts Torg, Göteborg. Stå upp för Afrin! Stoppa Turkiets attacker! Arrangör: @NCDKs.

Sverige: Två medlemmar ur det ryska aktivistkollektivet Pussy Riot söker asyl i Sverige. De två, Lusine Djanyan och Aleksej Knedljakovskij, befinner sig på ett flyktingboende i Lindesberg med sin son, rapporterar SVT Nyheter. De har varit i Sverige i tio månader och hoppas på att snart få besked från Migrationsverket. De söker asyl efter att de blivit förföljda i hemlandet (AB).

Sverige: Gängvåldet.
”Det är inte Löfvén som ensam har skapat det utsugarsamhälle som nu hemsökes av en mordepidemi, trots ’goda tider’ och att brottsligheten i stort sällan varit så ringa som nu. Men han har sökt och vunnit mandatet att förvalta det”. — Hans Isaksson på Clartébloggen om gängvåldet.

Malmö/Lund: Januari månad och på många håll är det både snö och kyla, men nu blommar vintergäcken – i alla fall i Lund (skd).

Konsten: Vintergäck.


vintergäck

Bild courtesy http://greenspire.se/

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 23 januari, 2018 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: