Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 21-22/1 2018. ”Kom ut ur Turkiets arsle”.

Världen: ”Turkiet bombar Afrin, Rojava, och YPG. De besegrade IS och ska nu dö för att Turkiet hatar dem och kurder mer än pesten. Margot Wallström är tyst, som hon varit i princip varje gång kurder blivit attackerade, mördade och terroriserade. Vakna nu för fan. Kom ut ur Turkiets arsle”.— Jenny Bengtsson (@klasskamp) January 20, 2018.

Turkisk polis har använt pepparsprej för att skingra pro-kurdiska demonstranter i Turkiets huvudstad. Demonstrationerna föranleds av att turkiska styrkor bombat och vill gå in i kurdiska  staden Afrin i norra Syrien för att bekämpa kurdiska YPG-gerillan. Minst 150 mål har bombarderats under det senaste dygnet med flera civila offer. Diktatorn Recep Tayyip Erdogan har i ett uttalande sagt att kurdiska YPG, PYD och PKK kommer att krossas tills ingen finns kvar. Men diktator Erdogan har hittils inte lyckas krossa kurderna och deras kampglöd. YPG har varit en av de viktiga stridande aktörerna i att terrornätverket Islamska staten (IS) kalifat slogs sönder (Folkets Nyheter).

afrin

https://insurrectionnewsworldwide.com/2018/01/20/worldwide-hands-off-afrin/

JUST NU: Solidaritetsmanifestation på Möllevångstorget i mot Turkiets anfall av . Bild courtesy Stefan Bergmark.

malmö


Världen: Hundratusentals kvinnor i hela USA demonstrerar nu mot Trump. ”Trump har varit en katastrof från första dagen, säger en deltagare med eftertryck. Han är rasist och kvinnohatare. Han är emot miljön. Han har öppnat upp alla känsliga områden i USA för borrning efter olja och gas. Hans förföljer invandrare och för en pinsamt dålig och farlig utrikespolitik” säger hon och på hennes plakat står det ”Elect a clown – get a circus” (AB).

Sverige: ”Seko Stockholm vill se en valrörelse där Socialdemokraterna formerar sig som ett tydligt socialistiskt alternativ i svensk politik. Socialdemokraterna måste fortsätta att driva arbetarrörelsens krav på en framtid byggd på jämlikhet, ökad trygghet och en välfärd att lita på. Målet måste vara en röd socialdemokratisk regering”. Dream on, Seko. Det krävs en social revolution, varken mer eller mindre.

Malmö/Lund: ”Det minsta vi kan få tillbaka för att ha satt Lund på Europas skejtkarta är hjälp från kommunen att hitta en ny plats där vi kan fortsätta bygga”, skriver Ilka Sievers (SDS).

Malmö/Lund: 1 000 nya arbetsplatser kan skapas på Ideon. Vid Axis nya huvudbyggnad på Ideon kan parkeringar göras om till kontor, och kanske en restaurang eller ett kafé. Nu skickas en detaljplan för 25 000 kvadratmeter kontor ut på samråd (SDS).

Konsten: Anarchist Art.


a-art

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: