Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 21/1 2018. IWW till aktion mot rasistpropaganda.

Världen: Fascisten Erdogan har inlett en offensiv mot kurdiska YPG, som försvarar sig modigt och slår tillbaka effektivt. På mindre än en och en halv minut slår soldaterna ut två pansarfordon tillhörande turkstödda islamister som försöker invadera regionen. ”Jag tror inte det blir jättelika stridigheter. Jag skulle gissa att amerikanska militärer och politiker i Washington ringer upp turkarna och undrar vad de håller på med”, säger Jan Hallenberg på UI. Stöd YPG och revolutionen i Rojava!

Världen: Live – Tiotusentals demonstrerar just nu mot Trump i Womens March i N.Y.

https://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/239810?broadcastId=6ed8433ccd0816f28d7eaea8164928e0

Världen: En lokal avdelning av anarkosyndikalistiska facket IWW ordnar en aktion under lördagen för att bekämpa vita nationalistiska affischer och rasistisk propaganda som har cirkulerat vid St Cloud State University och senast St Joseph (USA Today). IWW var Joe Hills organisation och dom håller fortfarande stilen. ”An unjustice to one is an unjustice to all!”.

iww2


Världen: Aftonbladet har ett långt reportage om den brutala koboltutvinningen i Kongo – med barnarbete.  Till våra mobiler och bilbatterier. https://special.aftonbladet.se/blodsbatterier/

Sverige: Janne Josefsson lämnar Uppdrag Granskning. Janne Josefsson bekräftar att han efter denna säsong kommer att lämna programmet Uppdrag Granskning (svt). Risken är bara att han dyker upp på annat håll.

Malmö/Lund: Möjligt trendbrott – biltrafiken minskade
i Lund 2017. Efter två års uppgång minskade biltrafiken i Lund under förra året. Det visar kommunens färska statistik (SDS). Hela Lund borde vara helt bilfritt!

Malmö/Lund: Flera hundra demonstrerade mot våldtäkt på lördagseftermiddagen. Demonstrationståget gick från Stortorget till Triangeltorget och budskapet var tydligt: ”Inga våldtäkter på våra gator” (SDS).

Konsten: Taki 183. En sällsynt bild på en tågmålning av Taki, graffitimålaren som var en av de allra första i New York på 1970-talet. Det var sina tags han blev känd för men han målade också enstaka tåg. Läs mer i artikeln ”Graffitins pionjärer 1”: https://anarchyisorder.wordpress.com/2012/07/09/graffitins-pionjarer/


taki

Courtesy Taki 183.

***

Bloggtips: Militant Knowledge. https://www.are.na/r-orr/militant-knowledge

***

Citatet: ”Släng ut APM Terminals från Göteborgs hamn!” — Zaramis.se

lovepeace

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: