Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 18/1 2018. Fredsavtal i Korea?

Världen: Att Nordkorea har problem med USA är inte konstigt alls. Men nu har relationerna mellan Syd och Nord tinats upp genom Nordkoreas deltagande i OS i Sydkorea. Man har rentav en återföreningsflagga (bilden) med ett enat Korea. Om bara Trump nu kunde hålla käften kan det bli fred i Korea. Med gemensam ekonomi och gemensamt försvar! Schhh! Stör inte den processen. Den kan få ett lyckligt slut.

korea


Sverige: ”Det är oftast lite synd om den som vill ha mer rättvisa eller vill förändra världen i en positiv riktning. De har genom historien alltid haft det svårt. Då som nu. De blir fort utpekade och oftast fort bortmanövrerade som extrema, överdrivna, samhällets fiender, alarmister, problemskapare och fan och hans moster. Kort och gott: ”extremister” skriver Özz Nûjen i Expressen.

Helt riktigt. Anarkismen med sin direktdemokrati och sitt sociala och ekonomiska alternativ till Stat och Kapital är ofta utsatt för detta, trots att ömsesidig hjälp är den enda realistiska framtiden och särskilt bland ungdomar numera den attraktivaste filosofin. Men vi ger oss inte, vi fortsätter att agitera och agera för en bättre värld, och våra idéer blir alltmer spridda och förstådda i takt med att den gamla världen stadigt går mot sin upplösning. Det finns en ljus framtid efter dagens dystopi och den stavas anarkism och frihetlig socialism.

Malmö/Lund: Kraftig explosion på polisstationen i Rosengård. Malmö Flera personer ringer till polisen på onsdagskvällen och larmar om en hög smäll i området vid polisstationen på von Lingens väg.En stor polisinsats är på gång och en särskild stab ska ha tillsatts, enligt SVT. Ja vad kan nu detta bero på? Det är väl knappat att tolka som beröm.

Konsten: Dante Gabriel Rossetti
(1828 – 1882).


the-day-dream-1880

Courtesy Dante Gabriel Rossetti: The Daydream, 1880.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: