Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 17/1-18/1 2018. Fi-motion: Lund nazifri zon.

Världen: ”Sanningen är, herr President, att sett utifrån är Amerika verkligen ett ”shithole country”. Det ser faktiskt ut så från många platser jag har varit på. Och trots allt du pratar om har du inte gjort något för att förbättra det” (Counterpunch).

Sverige: Zaramis.se om terroristlagen. ”En ny lag som förbjuder medlemskap i en terroristorganisation riskerar att skapa stora problem i det svenska samhället. Lagen är odemokratisk då den skapar godtycke och rättsosäkerhet. För vem ska bestämma vad som är en terroristorganisation? Risken är att organisationer som kämpar för ett fritt Palestina anses vara terroristorganisationer tillsammans med de föreningar som stöder dem. Samma risk gäller naturligtvis också många andra konfliktområden i världen. Hur blir det med svenska partier, föreningar och organisationer som anser att våld kan vara en försvarbar kampmetod i vissa lägen? Vilka kommer att klassas som terroristgrupper om SD sitter vid makten eller är med i regeringen?”

Sverige: ”Sverige behöver införa ny arvs- och fastighetsskatt”
sägs det på DN Debatt. Ja, och framförallt höja förmögenhetsskatten.

Malmö/Lund: Lund nazifri zon. ”I Finland utlöste en misshandel som ledde till ett dödsfall vid en demonstration att polisstyrelsen tog frågan om upplösning av NMR:s finska del till domstol. I Sverige har vi sett bombattentat och ändå försvaras deras rätt till organisering. Hur långt ska det behöva gå? /…/ En vädjan om fler åtgärder för ett kärleksfullt Lund fritt från nazistiskt hat”, skriver Joakim Månsson Bengtsson (Fi) som vill att kommunen ska besluta att vägra nazister att uppehålla sig på stadens mark (Lokaltidningen Lund). http://lund.lokaltidningen.se/debatt/insaandare/2018-01-15/-Ins%C3%A4nt-En-%C3%B6nskan-om-ett-nazistfritt-Lund-474055.html

Konsten: S. Jacobson: Hard edge 12.


hardedge12,jpg

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 17 januari, 2018 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: