Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 13/1-14/1 2018. Nassar arresterade i Göteborg.

Världen: Extremt upprörda afrikanska länder kräver att USA:s president Donald Trump tar tillbaka, och ber om ursäkt för, sitt språkbruk då han kallat Haiti, El Salvador och afrikanska länder för ”skithålsländer”. Efter ett extrainsatt möte för afrikanska länders FN-ambassadörer meddelade de att gruppen är ”oroad över den fortsatta och växande trenden i den amerikanska administrationen mot Afrika och människor med afrikanskt ursprung, att baktala kontinenten och färgade människor” (DN).

Sverige: Sammanlagt 15 personer från NMR
har omhändertagits av polisen och två motdemonstranter ska ha skadats. En person från NMR är gripen misstänkt för våldsamt motstånd. – Några lyckades komma i väg springandes, men vi har omhändertagit flertalet enligt polislagen 13, störande av den allmänna ordningen, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen i region Väst. NMR-anhängare har under lördagen befunnit sig på flera platser i centrala Göteborg (GT).

Malmö/Lund: Trots löften om förbättringar har det blivit sämre för de flyktingar som bor på Kävlinge värdshus och det intilliggande vandrarhemmet. Det menar föreningen Tillsammans för Kävlinge som driver frågan. Nu kräver den att kommunen tar ett större ansvar för att ge de boende en drägligare tillvaro (skd).

Konsten: Albert Joseph Moore (1841-1893). Praktfullt måleri av ett slag som helt saknas och borde få comeback i en eller annan form i den så anemiska nutidskonsten.


a-reverie-1892

Courtesy Albert Joseph Moore: A Reverie, 1892.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: