Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 10/1-11/1 2018. Nya SD-skandaler.

Världen: De flesta som nu demonstrerar i Iran tillhör arbetarklassen och är de som har drabbats hårdast av de senaste årens höga inflation och arbetslöshet. 12 % är arbetslösa, bland ungdomar (som utgör en majoritet av befolkningen) är arbetslösheten 20% (ETC).

Världen: Syrien – Revolutionary Union for Internationalist Solidarity (Insurrection News).Sverige: Den avhoppade sverigedemokraten Pavel Gamov anklagar nu partiet för att tysta ner våldtäkter och förskingringar av skattemedel inom partiet. Pavel Gamov är sedan i november en politisk vilde i riksdagen. För Aftonbladet Morgon berättar han att lagbrott ska ha tystats ner av partiledningen. ”Det är massvis med lagbrott som begås, ideologiska avvikelser, ekonomiska oegentligheter, det är förföljelse av olika människor och karaktärsmord, till exempel. Det har förekommit olika lagbrott längs hela skalan. Till exempel ekonomisk förskingring av skattemedel och det har begåtts flera våldtäkter inom partiet”, säger Pavel Gamov (Metro).

Sverige: När Ulf Kristersson säger att han varken vill samtala, samregera eller samarbeta med SD handlar det mest om att inte splittra Alliansen. I övrigt har Moderaterna redan anammat SD:s politik (aktuelltfokus).

Malmö/Lund: På kanten i Berlin: om Berlins BZ-rörelse. När: 2018-01-20 16:00 Var: Amalthea Bokkafé, Kristianstadsgatan 41C, Malmö .Vi får besök av danska Lene Tymoshenko som har bott i Berlin sedan flytten 1992, då hon begav sig till det forna Öst-Berlin för att bli del av den BZ-rörelse som uppstod efter murens fall. Lene har skrivit boken På kanten i Berlin, och kommer med utgångspunkt i denna ge en historisk bakgrund till och genomgång av den berlinska husockupationsrörelsen, med fokus på 1990-talets rörelse fram till idag. Vi får även ta del av högläsning ur På kanten i Berlin, som är Lenes personliga berättelse om livet i husockupationsrörelsen. — Amalthea Bokkafé.

Konsten: Xavier Martinez (1869 – 1943).


afternoon

Courtesy Xavier Martinez: Afternoon in Piedmont, 1908.

lovepeace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 9 januari, 2018 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: