Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 5/1-6/1 2018. Gratis interrail!

Världen. Vi vågar drömma om frihet och leva efter den drömmen – våra hjärtan slår med de som kämpar, Solidaritet med den iranska arbetarklassen! (anarkism.info). https://anarkism.info/2018/01/04/ma-elden-brinna/

Världen: Nu är det klart – alla 18-åringar kommer att få gratis Interrailkort. Redan i år får 20 000 ungdomar chansen att tågluffa genom Europa – utan att betala en spänn. Inledningsvis kommer det att ske genom ett pilotprojekt, som i år ska ge 20 000 europeiska tonåringar möjlighet att upptäcka Europa via tågrälsen, skriver Lonely Planet. Den tyska parlamentsledamoten Manfred Weber, en av arkitekterna bakom förslaget, sa till EU-parlamentet att idén är att låta ungdomar ”upptäcka skönheten och mångfalden i Europa”(AB).

Sverige: Om det läggs ett förslag om inskränkt strejkrätt kommer LO att kraftfullt ta strid mot detta, säger avtalssekreterare Torbjörn Johansson (ETC).

Malmö/Lund: Att bygga femvåningshus och underjordiskt garage vid Stora Algatan vid Kulturen har inte fallit i god jord hos närboende och arkitekturvurmare. Nu har mark- och miljödomstolen gett en klagande granne rätt och upphävt planen (SDS).

Konsten: S. Jacobson: Hard edge.


färdig

***

Citatet: ”I den sekulära staten är röstandet en religiös handling. Rösten markerar stöd till nationalstaten som entitet, och kan betraktas som en lojalitetshandling eller en form av tillbedjan. Varje parti som idag seriöst aspirerar på makten kommer att ställa sig bakom den hierarkiska ordningen med tillhörande strukturer”. – anarkism.info

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 5 januari, 2018 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: