Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 23-24/12 2017. Lund – nazistfri zon!

Världen: Katalonien. I ett soligt och julskyltat Barcelona gick många i segerrus på fredagen – både valets segrare separatisterna och de som vill att Katalonien förblir spanskt (DN). Det väsentliga för denna frihetliga trakt är inte det nationella-regionala pseudoproblemet utan att Katalonien, Spanien, Europa och hela världen blir statslöst, klasslöst och anarkistiskt.


CNT-FAI-FLAGjpg


Sverige: Alexander Bard kallar Zara Larsson för diverse tillmälen i Alex Schulmans podcast. Zara: – Han är ju så dum, jag kan inte ta åt mig. Det är jättesorgligt. Gud vad tråkigt att han har noll procent hjärnceller, säger artisten i podcasten.

Sverige: En kampanj med rubriken ”Vi står bakom kvinnan i Fittja!” har samlat över 81.000 namnunderskrifter (DN). Den farsartade våldtäktsrättegången friade de 5 förövarna till gängvåldtäkten mycket beroende på ett totalt undermåligt polisarbete.

Sverige: ”Jan Guillou har skrivit en trist och tråkig roman” säger Internationalen om hans bok ”1968” och rekommenderar istället Peter Mosskins exalterade skildringar av samma ämne. Ja, Mosskins alla böcker är bra, och jag kan inte underlåta att nämna min egen lilla roman ”Dialog om Frihet” om den långa heta sommaren i Lund 1968, som uppskattats av många från Lars Westerberg till Salka Sandén. Litteraturvetaren Göran Lundstedt skrev i SDS 11/12 2001: ”Författaren är en skicklig satiriker /../ a´ la (August Strindbergs) Svarta Fanor/…/Han visar att Lundaromanen lever”.


nazistfrizon


Malmö/Lund: En anställd vid kraftverket i Örtofta internutreds för att vara nazist aktiv i Nordiska Motståndsrörelsen, enligt Sydsvenskan. Nu ”höjer företaget Kraftringen säkerheten” efter att antifascister från AFA klistrat upp affischer med den anställda vid Kraftringens kontor i Lund. Lund är och ska alltid vara en nazistfri zon!


Konsten: Santa Marx. För en rättvis jul!


santa-marx

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: