Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönikan 19/12 2017. The Force.

Världen: Kraften är fortsatt stark! ”Star Wars: The Last Jedi” lockar nämligen rekordpublik. Bara under premiärveckan har 345 000 svenskar sett filmen, skriver Disney i ett pressmeddelande (AB). May the Force be with us.

Sverige: Efter nazidemon i Göteborg 30 september döms nu elva män som felaktigt kallas ”motdemonstranter” i media. Ingen av dessa personer har något alls att göra med vänsterns motdemonstration, men liberalerna saliverar förstås.  Åtta av männen döms till fängelse, en döms till villkorlig dom och två till skyddstillsyn. Mannen som attackerade med stenslunga döms till det längsta fängelsestraffet, fängelse i nio månader. Och nazisterna som var upphov till alltsammans? Polisen bryr sig inte.

Sverige: ”I Sverige är tilltron till polisen hög, och copwatch, både spontant och organiserat, ännu väldigt outvecklat. Här finns det otroligt mycket att göra. Och det är inte svårt. Det är bara att börja genom att lyfta blicken från mobilen och ha lite luft i tidsschemat när en är ute på stan. Nästa gång är det du som blir gripen, och när du själv utsätts för våld, olagligheter eller hotfullt beteende önskar du säkert att det finns människor där som iakttar och bryr sig”. (Zomia på Anarkism.info), https://anarkism.info/2017/11/24/copwatch-med-polisen-som-fiende/


kropotkin


Sverige: ”Politiker bör låta bli att delta i propalestinska demonstrationer” skriver Naomi Abramovicz i Expressen. Naturligtvis inte. Islamofobi är inte på något vis bättre än antisemitism.

Malmö/Lund: ”Ännu ett mäklarkontor i Lund? Nej tack!” — Håkan Nilsson i SDS.

Konsten: Jag kommer att ge ut en konstbok, en katalog med 100 av mina målningar. Just nu arbetar jag med ett urval som så småningom ska skickas till tryckeriet. Det får ta sin tid, bara det blir bra. Rolig sysselsättning under julhelgen!


2

S. Jacobson: Fåglar. O.p.p. 2017.

***

Lästips: Joel Hirsch: Dödskallegänget.Roman. Murbruk Förlag 2017.

lovepeace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: