Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 14-15/1 2017. Concetta Antico med supersynen.

Världen: Nu kräver fler än 100 kongressledamöter att president Donald Trump ska utredas för sina påstådda övergrepp mot kvinnor (DN). Och demokraten Doug Jones valseger i senatsvalet i Alabama är häpnadsväckande på många sätt (AB). Inte sedan 1992 har en demokrat vunnit senatsvalet. Republikanernas majoritet kan snart vara upphävd och med demokratisk majoritet sitter Trump mycket löst.  Kan högern besegras i det konservativa Alabama kan den besegras överallt . För Trump är detta en avgörande förlust så utvecklingen går åtminstone åt rätt håll.

Sverige: Ät ost varje dag, det är bra för hälsan.
Att äta ost varje dag har visat sig ha flera positiva effekter på hälsan (Newsner). En nyhet jag verkligen gillar, ostälskare som jag är. Kaffe är också bevisat bra för hälsan, liksom choklad. Det som är gott kan också vara nyttigt – så väl är det ordnat! Mer om ost i denna krönika: https://anarchyisorder.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=34922&action=edit

Malmö/Lund: En betongbil var tionde minut.
Det behövs just nu när Sveriges största brokonstruktion gjuts i norra Lund vid Sölvegatan för att spårvägen ska kunna köra under motorvägen (SDS). Betong finns det gott om; hur blir det med grönskan?


nybro


Konsten: Här kommer något vackrare än betong. Concetta Antico är en tetrakromat – av genetiska orsaker, vanligast hos kvinnor, ser hon hundra gånger fler färger än den genomsnittliga personen, som är trikromat. Hon ser färger också där det för andra enbart finns en gråskala eftersom hon har fler färgkanaler i ögats retina än vad som är vanligt. Som konstnär utnyttjar hon denna supersyn till en rikare färgsammansättning. Fascinerande. Det finns alltså osedda och okända färger! Det trodde ni inte.


färg


http://www.bbc.com/future/story/20140905-the-women-with-super-human-vision?icid=fut.tvl.sto.cross-site-series.bc.life-in-color_week2
http://www.tenthousandthings.info/
www.concettaantico.com
https://en.wikipedia.org/wiki/Tetrachromacy
https://anarchyisorder.wordpress.com/2012/09/21/fargupplevelser/

lovepeace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 13 december, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: