Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 6-7/1 2017. Sala inför nolltaxa.

Världen: Piloter skulle flyga utvisade asylsökande – gick ut i strejk. Lokala medier i Tyskland uppger att piloter vägrar att hjälpa till med deportering av asylsökande (Nyheter24).

Sverige: JK beslutade den 1 december att inleda förundersökning om hets mot folkgrupp beträffande 97 olika fall, publicerade på nazistiska Nordiska Motståndsrörelsens webbplats Nordfront. Det är den ideella föreningen Juridikfronten som har gjort anmälningarna. Robin Enander, talesperson för Juridikfronten, säger på föreningens hemsida att om förundersökningen leder till åtal blir det ”ett av de absolut största hetsåtalen som någonsin ägt rum i Sverige”. De anmälda artiklarna och bilderna ger uttryck för ”gillande av Adolf Hitler”, skriver JK (Dagen).

Sverige: Partisympatiundersökningen nov. 2017 (svd).


partierna


Sverige: Sala inför nolltaxa. Den första april blir det avgiftsfritt att åka buss inom Sala kommun. Beslutet kommer från kommunen själv, som även finansierar satsningen, står det på deras hemsida. Beslutet gäller all lokal landsbygdstrafik och stadstrafik inom kommunen och är ett försök som ska pågå under tre år (Metro).

Malmö/Lund: Hamburg bör länkas samman med Stockholm, Göteborg och Oslo med höghastighetståg som går via nya tunnlar under Öresund och Fehmarn bält. Den visionen finns med i ett nytt samarbetsavtal mellan Hamburgregionen och Greater Copenhagen (SDS).


Konsten: Peter Köhler.


peterköhler

Courtesy Peter Köhler: Inside out, 2007. Acrylic on Canvas 35″ X 58″/ Omkonst.
***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: