Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 2-3/1 2017. Ung i Sverige.

Världen: USA:s president Donald Trump och hans administration ber om ett kärnvapenkrig. Det meddelar Nordkoreanska utrikesdepartementet i ett skriftligt uttalande, enligt CNN. I uttalandet står det också att Donald Trump spelar ett farligt vågspel på den koreanska halvön och att han är en ”kärnvapendemon”. Beskedet från Nordkorea kommer inför USA:s och Sydkoreas gemensamma militärövning som ska börja nu på måndag (svt).

Sverige: En polis fick föras till sjukhus, lindrigt skadad, efter att ha blivit slagen i huvudet i samband med att polisen höll isär nazister och motdemonstranter på Medborgarplatsen i Stockholm. En misstänkt gärningsperson är gripen, enligt polisen. Mordiska Motståndsrörelsens ynkliga lilla skara samlades på Östermalmstorg och senare på Norrmalmstorg. – Det var 35 personer, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen till TT, andra säger 20. Snart har AFA och den folkliga antirasismen fått ner dem till 0. Inga politiska grupper är lika hatade av allmänna opinionen i Sverige. Lägg bara ner.

Sverige: Vilka är vi – Ung i Sverige. ”Vi är unga i Sverige som flytt hit från våld och förföljelse. Många av oss kom 2015 och har försökt hitta hem här. Vissa går i skolan och andra spelar boll i något lag, vissa drömmer om att få plugga visare och få en trygg framtid. Vi kom hit för att vi var tvungna. Man väljer inte att fly, att bli jagad av Talibaner eller att vara nära att mista livet på medelhavet. Resan har varit mycket svårt från början. Att växa upp som utsatt i Afghanistan, att tvingas fly på farliga vägar och att komma hit och inse att vi inte är välkomna trots allt. De flesta föddes till att vara flykting. Men vi vill ha trygghet och en framtid. För att det ska vara möjligt måste vi stanna här och fortsätta bygga upp ett liv här och bygga det här landet starkare. Vi är unga i Sverige med hopp om att få en framtid. Vår strejk började på Mynttorget men är nu på Medborgarplatsen. Vi är unga från hela landet som inte tänker gå någonstans innan samhället ger oss någonstans att höra hemma”.

Ung i Sverige har fått ett överväldigande stöd från Svenska folket och i sin tur stöttat andra kamper som fattigpensionärer och strejkande sopgubbar och hamnarbetare. Allmän amnesti för alla ensamkommande!

 

https://www.facebook.com/ungisverige.nu/


Sverige: Kung Carl XVI Gustaf om #me too. Kungen om #me too: ”Vi måste ta tillbaka moralen” (AB). Där har vi en expert på området! 🙂

Malmö/Lund: 30 november i Lund var lugn – som den varit de senaste nio åren efter att Lund blev en nazifri zon 30/11 1991 och 2008. Inga nazister syntes till och India Däck Bokcafé var fullt av minglande antirasister som lyssnade på föredrag och såg på film.

Malmö/Lund: B-kändisen Ann Heberlein kandiderar för Moderaterna i Lunds kommunfullmäktige (SDS). Till alla övriga skäl att inte rösta på (m) finns nu ännu ett, tungt vägande. Här kan du läsa om Högerns och Moderaternas historia 1904-2017: https://anarchyisorder.wordpress.com/2017/10/30/hogerns-och-moderaternas-historia-1904-2017-lista/

Konsten: Diana Lynn VanderMeulen.


dianaLynnvandermeulen

Courtesy Diana Lynn VanderMeulen (Toronto).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 2 december, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: