Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 26-27/10. Alt Right Delete !

Världen: Fats Domino (1928-2017) R.I.P. Fats Domino var en amerikansk sångare, pianist och låtskrivare inom R&B och rock’n’roll. Med sitt lätt gungande boogie-woogie-pianospel och sin lugna rhythm and blues-sång, blev Fats Domino stilbildare för den så kallade ”New Orleans-rhythm and bluesen”. Han blev 89 år. Jag minns många ljusa sommarnätter på 60-talet när jag låg vaken och lyssnade på Fats Domino på radion…Sverige: En nygammal rörelse som kallar sig Nordisk alternativhöger
försöker locka till sig anhängare i Sverige. En av de samlande faktorerna är invandringsmotstånd. Samtidigt visar Sveriges Radio i en utredning att rörelsen har ett tätt samarbete med nazistiska grupperingar och andra militanta vit makt-grupper. ”Sverige är ett land som tillhör svenskarna och som ska tillhöra svenskarna”, säger ledaren för den nya alternativhögern Christoffer Dulny (Yle). Denne Dulny (SD) avslöjades av Expressen redan 2014 för att ha skrivit en mängd rasistiska hatkommentarer under täcknamn bl.a. på Avpixlat, exempelvis påstod han att ”araber och zigenare har våldsamma gener”. Det finns ingenting ”nytt” i detta, bara samma gamla nattståndna rasism och nazism. Alt Right Delete! https://www.expressen.se/nyheter/expressen-avslojar/har-ar-sd-toppens-inlagg-pa-hatsajten/

Nazismen i Sverige kommer aldrig att bli mer än en liten tokig (men mordisk)  sekt oavsett vad de kallar sig och hade det inte varit för de anti-intellektuella låtsasarierna i SD hade dom inte funnits alls; frågan är om inte SD har passerat sitt bäst före-datum de också om man ska gå efter deras vikande opinionssiffror. Vi får hoppas att förnuftet vinner i längden.

Malmö/Lund: Elin Nilsson, författare i Lund, är nominerad till Augustpriset i klassen Årets svenska barn- och ungdomsbok för sin bok ”Anrop från inre rymden”(Lokaltidningen Lund).

Konsten: Robert Nyman.


rbertnyman
Courtesy Robert Nyman.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 26 oktober, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: