Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 23/10: Framtidstro!

Världen: Boken ”Det farliga fallet Donald Trump” har på kort tid blivit en bästsäljare och en snackis i USA. I den skriver 27 av landets främsta psykiatriker, psykologer och andra experter på mental hälsa om hur de ser på presidenten. Teorier om patologisk narcissism och hedonism läggs fram. Experterna skriver att det är deras moraliska plikt att varna sina landsmän för presidenten – och vad han gör med USA (GP).

Världen: Frankrike inför en ny lag mot sexuella trakasserier som ska vara klar för omröstning i parlamentet i början av år 2018. Förarbetet handlar bland annat om att definiera skillnaden mellan flört och trakasserier (ETC). Bra!

Sverige: Över hela landet manifesterades #Metoo idag. Det behövs, killarna måste verkligen skärpa sig. Men en sak som gör mig litet bekymrad är följande. Under 1970-talet var sex något positivt i sig, det var ett frihetsrus (och kanske gick det till överdrift ibland). Men i alla fall, det var något positivt. Emellertid – sedan minst tjugo år tillbaka har sex förknippats med negativa saker som HIV, incest och nu våldtäkt. Det är inte nyttigt för nativiteten, fortsätter den trenden så kommer mänskligheten att tyna bort. Så istället för kvinnohat och manshat behöver vi människokärlek mer än någonsin om vi ska bli långvariga på denna planet. Låt oss vända utvecklingen och våga hoppas på en lycklig mänsklighet igen, för våra barn och barnbarn. One Solution – Revolution! Go for it!

Malmö/Lund: På tal om barnbarn har jag just kommit hem från ett överdådigt 1-årskalas. Det gör mig så glad och upprymd. Underbart roligt. ❤


rojava1

Världens hopp: Spanien 1936, Chiapas 1994, Rojava 2013. One Solution – Revolution!

 

liten stjärna

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: