Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 22/10. Klimatfronten.

Världen: Den hemligstämplade utredningen om mordet på J F Kennedy ska släppas – med uppgifter som påstås visa inblandning av vicepresidenten Lyndon B Johnson i mordet. https://www.sydsvenskan.se/2017-10-21/kennedy-dokument-ska-offentliggoras

Världen: Fyra personer har gripits när hundratals nazister och motdemonstranter demonstrerat i Tammerfors. För att hålla isär de två grupperna stängde polisen av broar till torget i centrum där nazisterna höll tal (svd).

Sverige: Miljöaktivister tog sig upp på Öresundsverkets tak. Fem personer från nätverket Klimatfronten klättrade under lördagsmorgonen upp på taket till Öresundsverket. Aktivisterna vill förhindra en eskalerande klimatkris. Nätverket Klimatfronten är Malmös samlade miljö- och solidaritetsorganisationer som gått ihop i en gemensam front för klimatet. Kommande vecka möts FN:s klimatpanel i Malmö som en del i arbetet med att ta fram en rapport om klimatförändringarna. Med anledning av mötet uppger Klimatfronten att man ska genomföra fler aktioner ”mot aktörer involverade i storskalig förbränning av fossila bränslen”. (gatorna.info)

Sverige: Södras anläggning i Ronneby ska stänga och all verksamheten ska flytta till Kallinge. Tidigare i höstas varslades 55 anställda. Nu står det klart att 42 får lämna (BLT).

Malmö/Lund: Lunds fulaste hus är Sparta, men det vackraste huset ska nu röstas fram. Universitetshuset och Domkyrkan är favoriterna (SDS).

Konsten: Min senaste målning.


bug4

S. Jacobson: Bug4. Mixed media på pannå, dig. efterb. 2017.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 21 oktober, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: