Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 17-18/10. IS är besegrat!!!

Världen: Kriget mot Daesh. Idag kom beskedet från SDF. Islamska Statens självutnämnda huvudstad, Raqqa är besegrad. De sista IS-terroristerna har nu dödats eller gett upp och SDF uppges nu ha kontroll över staden. De Syriska Demokratiska Styrkorna, SDF har nu besegrat IS i deras självutnämnda huvudstad Raqqa. SDF består främst av den socialistiska milisen YPG, som nu hissat sin flagga på Raqqas stadion. Stadion var IS sista tillhåll i Raqqa bekräftar SDF (aktuelltfokus). Den kurdisk-arabiska alliansen SDF hissade vid lunchtid sin flagga inne i stadion i den syriska staden Raqqa, som var terrorgruppens sista fäste i sin självutropade huvudstad. Det återstår nu bara några få dussin krigare kvar inne i staden, uppger SDF enligt BBC.Ett vittne säger till Reuters att striderna i staden nästan har upphört, det hörs bara sporadisk skottlossning (svt).

DET ÄR SÅ KAMPEN MOT TERRORISMEN SKA BEDRIVAS – MED FRIHETLIG SOCIALISM! Vi och hela världen gratulerar YPG/YPJ till den hjältemodiga segern. Se även: https://twitter.com/DefenseUnits


ypg

Världen: De tio farligaste städerna med över 10 miljoner invånare för kvinnor är Kairo, Karachi, Kinshasa, New Delhi, Lima, Mexiko city, Dhaka, Lagos, Jakarta och Istanbul (Metro).

Sverige: ”Jag är ledsen att säga det, men jag är 100 procent säker. Vi håller på att avveckla demokratin. Demokratin glider oss ur händerna. Visst, jag ser en risk att det kan bli diktatur på sikt”, säger ambassadören och vänstersossen Håkan Juholt (AB). Tyvärr är hans farhågor inte helt obefogade; det reella folkinflytandet har aldrig varit mindre och de teknokratisk-reaktionära krafterna ökar. Det finns bara ett alternativ: en social revolution med direktdemokratisk frihetlig socialism.

Malmö/Lund: Nytt forskningscentrum för molekylärmedicin.
Det handlar om att reparera och återställa förlorad vävnad och funktioner i kroppen genom att byta ut, konstruera eller regenerera nya mänskliga celler som kan återställa det som är sjukt och skadat till normal funktion. ”Satsningen i Lund är unik eftersom vi här kopplar ihop unga internationella grundforskare med forskande kliniska specialister, vilket förstärker våra möjligheter till transnationell forskning från molekyl till människa” uppger Freddy Ståhlberg, direktör för WCMM, i ett pressmeddelande (SDS).

Konsten: Italienska portar, med eller utan spröjs. Visst är det vackert? Och mysigt.


portar

Courtesy http://questoloriciclo.altervista.org/porte-e-portoni-strani-particolari-per-tutti-i-gusti/#

***
Nättips: Om Harald Ljungström och KDs högerextrema historia: https://knanilsson.wordpress.com/2011/07/15/kristdemokraterna-en-bedrovlig-historia/
***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 17 oktober, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: