Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 1/10 2017. Chomsky förklarar anarkismen (lysande, såklart).

Världen: Kan det vara olagligt att rösta i en demokrati? Ja, det kan det tydligen även om ”demokratin” då i praktiken avskaffar sig själv. Regeringen i Madrid har skickat tusentals poliser från andra regioner till Katalonien för att se till att omröstningen om självständighet stoppas. Så just nu är Katalonien en demokrati, medan det övriga Spanien fallit tillbaka till diktatur. Allt stöd åt ett självständigt republiken Katalonien!

Världen: Chomsky förklarar anarkismen.


Sverige: En glad vänsternyhet är att sajten Motkraft och tidningen Yelah är ute på banan igen, nu även på facebook: https://www.facebook.com/motkraft/ och https://www.facebook.com/tidningenyela

Sverige: I dag hölls häktningsförhandlingen mot den 20-årige man som misstänks för att ligga bakom moskébranden i Örebro tidigare i veckan. Häktningsförhandlingen inleddes tumultartat med att mannen bland annat skrek och uppträdde våldsamt (AB). En nazist eller SD:are antagligen. Den misstänkte har nu erkänt att han är skyldig till branden och häktats.

Malmö/Lund: Efter 20-åriga kvinnans dödsfall i arresten – polisen medger brister i tillsynen. Under nästan två timmar, mellan kontrollen klockan 7.12 och kontrollen klockan 9.09, saknas övervakningsbilder. Filmen har raderats. Lundapolisen har nu också ändrat i sitt yttrande till JO och tonat ner självkritiken (SDS). Mamman har fortfarande inte fått svar på hur eller varför hennes dotter avled i arresten. Något i denna historia stämmer inte alls och mamman har rätt att få veta sanningen.


Konsten: The Berthold Sacramentary. Praktfull konst från 1200-talet!


artnespaper

Courtesy The jewelled cover of the Berthold Sacramentary (Germany, around 1215-17) The Morgan Library & Museum, Photo: Graham S. Haber 2017 / The Art Newspaper.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 30 september, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: