Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 28-29/9 (2) 2017. Konsthall för urban konst i Malmö.


Världen: Antalet människor som lever i hungersnöd
upplever nu åter ett uppsving efter ett decennium av oavbruten stagnation. Det framgår i den årsrapport som FN nyligen publicerade om livsmedelssituationen i världen. Enligt den levde i fjol 815 miljoner människor mot sin vilja i hungersnöd, en ökning med 38 miljoner människor sedan 2015 (Riktpunkt). Samtidigt har koncentrationen av miljardärer aldrig varit större i historien.

Sverige: Att Säpo har en något diffus uppfattning
om hur många våldsamma nazister det finns i Sverige är ingen tillfällighet. Sedan skyskraporna föll på Manhattan har säkerhetstjänster i västvärlden koncentrerat sig på islamistisk terrorism och skjutit annan politisk extremism åt sidan. Det skriver Aftonbladets kolumnist Oisin Cantwell i en kommentar. Nazism är terrorism och ska bemötas som sådan.

Malmö/Lund: Teater Sagohuset sätter upp pjäsen ”Den sjätte kontinenten”. Spelplatsen är Folkparken i Lund. Sagohuset är inte ensamma när dörrarna till Edmanska huset i Folkparken öppnas. Besökaren möts först av plast i mängder i en utställning.– Plaster i havet är den gemensamma nämnaren för utställningen och pjäsen, säger Elin Frost som är producent (Lokaltidningen Lund). När får Sagohuset en permanent lkal?

Konsten: Unikt projekt i Malmö: Gammal hangar fylls med 2 000 kvadratmeter graffiti. 2 000 kvadratmeter graffiti skapad av 74 olika konstnärer – det täcker just nu väggarna i den gamla hangaren vid Enskifteshagen. Under Gallerinatten visas verken för första gången. Målet: att inspirera till skapandet av en etablerad urban konsthall i Malmö (SDS). Det blir isåfall den andra i Europa efter Urban Nation i Berlin.


graff

Courtesy bild: Peter Frennesson.

***

2 kommentarer på “Krönika 28-29/9 (2) 2017. Konsthall för urban konst i Malmö.

 1. någon
  29 september, 2017

  Länktips: Ledare i Proletären tycker inte att vi ska stoppa nazisterna http://proletaren.se/ledare/inga-nazister-i-goteborg-aldrig-mer-ett-pr-jippo-brunblaskor-och-vitskjortor-0

  Gilla

  • Konst & Politik
   29 september, 2017

   Tack för det! I Göteborg 2001 hyllade KP polisen och hetsade mot vänsteraktivisterna. Dom kör tydligen en repris nu.

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: