Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 28-29/9 2017. Tyr-runan värre än hakkorset.

Världen: Campaign Legal Center (CLC), en etisk kampanjbevakningsgrupp, har officiellt meddelat Federal Elections Commission (FEC) att det har faktiska bevis som åskådliggör att en pro-Trump super PAC gett olagliga bidrag till president Donald Trumps 2016-kampanj. I anmälan till FEC anges att ”Make America Number 1” super PAC, som finansieras och drivs av GOP-finansiären Robert Mercer, använde en tredje part till att smuggla pengar till Trumps Senior Advisor Steve Bannon (Revolution News). Snaran dras åt.

Sverige: GP hetsar nu för fullt inför den 30:e – men inte mot nazisterna, om ni nu trodde det. Utan precis som jag förutspådde mot antinazisterna. Hysteriska rubriker om ”utländska vänsterextremister”. Men hallå. Vi har en nazistisk terroristorganisation att ta itu med, kan ni vara så vänliga att fokusera på det?

Sverige: Göteborgsbomberna borde ha klassats som terrorbrott och uniformsklädda, fanbärande nazister som hets mot folkgrupp. Det finns redan idag stöd i lagen för att stoppa nazisterna och deras demonstrationer, anser en rad experter. ”Polisen är okunniga och principlösa och framstår som rent ryggradslösa”, säger professor Stefan Jonsson (AB). http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/aga97/experter-redan-stod-att-stoppa-nazisterna


Vad var det jag sa? Fast jag lutar nog åt att polisen också är sympatisörer, i tysthet. Det är alltid ett väldigt gnällande när de ska ingripa mot nassar – i kontrast till den frustande entusiasmen när vänsterfolk ska haffas.

Sverige: Hakkorset – Nazitysklands mest kända symbol – är förbjuden att bära på demonstrationer i Sverige. Brottsrubriceringen är hets mot folkgrupp. Men tyrrunan, kvadraten med en pil som pekar uppåt och som används av Nordiska motståndsrörelsen, NMR, har hittills inte stoppats.– Om man känner till vad den står för så är tyrrunan värre än hakkorset. Hakkorset var på flaggan och på brevpapper, det var statens märke. Tyrrunan var mordorganisationens hederstecken, säger Christer Bergström, historiker som skrivit flera böcker om andra världskriget (AB).

Sverige: – Jag tror det är viktigt att vi kriminaliserar självstudier i terrorism, säger justitieminister Morgan Johansson (S). Det är redan i dag förbjudet att delta i eller ge terroristutbildning. Därför är det, enligt Johansson, en naturlig följd att även självstudier i terrorism kriminaliseras. Då skulle det till exempel bli straffbart att på nätet leta efter instruktioner för hur man tillverkar en bomb, farliga ämnen eller olika typer av vapen (AB). Jaha, det gäller att se upp med vilka böcker man läser. Här var det polisstat coming up. Orwell ler i sin himmel, Bradbury likaså.

Malmö/Lund: Allt fler svenskar väljer att semestra på hemmaplan.
Och det är vårt sydligaste landskap som lockar flest, enligt färska siffror från stugförmedlaren Novasol. Under sommaren har antalet stuguthyrningar i Skåne, genom företaget, ökat med hela 24 procent jämfört med i fjol. Skåne är därmed det mest populära resmålet, med en fjärdedel av marknaden följt av Gotland, Kalmar och Västra Götaland (Lokaltidningen Lund).

Konsten: Blå päronformad diamant.


lot-188-4.03-carat-fancy-intense-blue-SI1-clarity-pear-shaped-diamond

LOT 188 – 4.03-CARAT, FANCY INTENSE BLUE, SI-1 CLARITY DIAMOND/ Courtesy Bonhams London.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 27 september, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: