Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 18-19/9 (2) 2017. Naziterror – med stöd av Staten.

Världen: Antifa-kravaller 4 år efter nazistmordet på Pavlos Fyssas. Den 16 september 2017 marscherade tusentals antifascister i Aten, Grekland mot huvudkvarteret för det fascistiska partiet Gyllene Gryning, fyra år efter mordet på antifascistiska rapparen Pavlos Fyssas av cirka 40 neonazi-medlemmar i Gyllene Gryning den 18 september 2013 i Keratsini-området i Aten. För Pavlos Fyssas, Heather Heyer, Clement Meric, Carlos Palomino, Guillem Agulló, Sonia, Roger och alla fallna antifascistiska kamrater. (Insurrection News). Vi har inte glömt dig, Pavlos! Och inte er heller, Jimi Joonas Karttunen, Björn Söderberg och John Hron!
Sverige: Vi som tillhör majoriteten av befolkningen
känner inte för polisens irrationella gullande med nazister. Den enda förklaring som egentligen håller måttet är nazistsympatier någonstans i poliskåren. Här liksom i Tyskland där NSU visade sig ha försänkningar ända upp i säkerhetspolisen. NMR är en visserligen mycket liten men också livligt kriminell sekt, som Hells Angels fast värre; varje år mördas någon av nazister och högst upp på önskelistan står utrotning av diverse misshagliga folkgrupper.

NMR har minsta möjliga med politiska åsikter att göra, det är en renodlad terroristorganisation som utgör ett fysiskt hot mot alla icke-arier, invandrare, vänsterfolk och icke-heterosexuella, etcetera. Om man utrustade samtliga 50 med fotboja och sedan höll koll på dem skulle det omgående märkas i brottsstatistiken, men nej. Givetvis läser och begrundar NMR polisens INFORMATIONSBLAD och blir sedan genast änglalika.

http://www.aftonbladet.se/kultur/a/V0v6W/naziterror–med-stod-av-staten

Malmö/Lund: Klostergatan och Stora Gråbrödersgatan är bilfri i en vecka. Mesigt. Alla gator i centrum ska vara bilfria hela året om. Gatunätet i Lund är byggt för häst och vagn, gående och möjligen cyklar.


Konsten: A-kaninen. Den blev tydligen uppskattad, så jag gjorde en målning till dess ära där den sitter bland klöver och gräs och mediterar över… Kropotkin, tror jag.


kanin2

S. Jacobson: A-kanin. O.p.p. 2017.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: