Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 22-23/8 2017. Allt jag inte minns.

Världen: Donald Trump skickar nu ytterligare tusentals amerikanska soldater till Afghanistan (The New York Times). Vi som hade utlovats isolationspolitik – men vi får tydligen vänja oss vid att ingenting han säger stämmer från den ena minuten till den andra.

Sverige: Solidaritet sittstrejkande flyktingar – strejkande sophanterare! Det pågår en bitter strid kring sophämtningen i Stockholms stad. Lördagen 12 augusti ägde en manifestation till stöd för sopgubbarna rum på Medborgarplatsen. Bakom manifestationen sittstrejkade samtidigt hundratals unga flyktingar. En av flyktingarna höll en kort appell där han både gav sitt stöd till sopgubbarna och vädjade om arbetarnas stöd till ungdomarna. Då reste sig drygt 300 sittstrejkande ungdomar och gav de strejkande arbetarna en lång applåd. Som svar gav sopgubbarna flyktingarna en lika stark applåd tillbaka. För en stund sammanstrålade kamperna symboliskt i en och samma kamp. Sopgubbarna har fått nog och de unga afghanska flyktingarna ger inte upp (Internationalen).

Sverige: Stefan Löven sa i sitt sommartal att ”varje medborgare i Sverige har ett ansvar för att samhället ska bli så bra som möjligt”. Det är lätt att instämma i det, men då måste också motståndet mot förbättringar undanröjas hos både Staten och Kapitalet. Och en av de viktigaste förbättringarna just nu vore en resolut insats mot hatbrott som högerextremism och rasism, sen kan vi ta det därifrån.

Malmö/Lund: Otaliga vuxna Lundabor läste Jonas Hassen Khemiris ”Allt jag inte minns” i jättebokcirkeln ”Lund läser” förra hösten. Nu startar ännu en läsecirkel i storformat, ”Lilla Lund läser”, som riktar sig till kommunens tio- till tolvåringar. Tanken är att ge en positiv bild av böcker och läsning. Boken ”Skarven” av Sara Lövestam ska läsas av massor med Lundabarn mellan tio och tolv år (SDS).

Konsten: Dö Mosquito. Despacito Parodito.
Parodi från Dalarna på det latinamerikanska örhänget Despacito. ☺


Courtesy Studio Sälen.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 21 augusti, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: