Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 11-12/8 2017. Brassai.

Världen: Demonstration mot finskt kärnkraftverk hålls i Morjärv. Det kommer att hållas en manifestation i Morjärv på lördag nästa helg mot det planerade finska kärnkraftsbygget i Pyhäjoki, drygt 15 mil från den norrbottniska kusten (SR).

Sverige: Polisen har förbjudit en man i Halland att inneha skjutvapen. Anledningen: Han är medlem i nazistpartiet Nordiska motståndsrörelsen. Enligt polisens beslut finns det ”beaktansvärda risker för att den miljö han vistas i medför att vapen kan komma att missbrukas” (AB).

Sverige: Studenter behöver ett starkare skydd om de blir sjuka, anser regeringen och skickar ett förlag om ändrad lagstiftning på remiss (AB).


Malmö/Lund: En fyrpartimajoritet i kommunstyrelsen röstade på tisdagen igenom att Parkskolan ska göras till högstadium och att ett gymnasium för minst 2 000 elever blir den enda skolan på Svaneskolans tomt (SDS).

Konsten: Brassai (1899–1984). Fransk fotograf känd bla. för graffitifoton från Paris husfasader som Picasso visade stor uppskattning av. Ställde ut på MoMA under 1950-talet.


brassai

Courtesy Brassai: Lamplighter (L’Allumeur du bec de gaz), 1931. Gelatin silver print. 9.25 x 6.75 in. (23.5 x 17.14 cm.) Artnet.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 11 augusti, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: