Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 8-9/8 2017. Ossian Theselius’ graffitiworkshop.

Världen: Anställda vid det amerikanska jordbruksdepartementet har blivit tillsagda att inte använda ordet ”klimatförändring” i sitt arbete. Istället uppmanas personalen att använda uttryck som ”extremt väder”. Det här avslöjar  The Guardian, som fått tillgång till en rad mail från departementet. Tror Trump att klimatförändringen försvinner om man inte nämner den eller struntar han i vilket?

Sverige: Borg-skandalen. 2010 utropade Anders Borg på Aftonbladets förstasida: borg4”Ni ska arbeta, inte supa!”  Men det var ju under arbetslinjens gyllene epok; numera är Borg tydligen en mer avslappad borgare. (Tipstack till Jonny Lindholm).

Sverige: Inkassobolagen får smaka på sin egen medicin. Inkassobolag har i strid med lagen drivit in moms på skulder som skulle varit momsbefriade. Ett vägledande beslut i Högsta domstolen, HD, kan öppna för många återbetalningskrav mot inkassobolagen, enligt jurister som Ekonomiekot varit i kontakt med (SR). Inkassobolagen och handeln med skulder är en parasitär verksamhet som helst borde avvecklas.


Sverige: ”Almedalen var precis som vanligt”,
skrev den obehaglige och omogne Johan Hakelius i sin Expressen-krönika och syftade på nazisternas närvaro där. Men det var inte som vanligt för journalisten Margit Silberstein, som under hela sitt liv fått leva med vad nazisterna gjort hennes familj. Om detta skriver hon nu en kolumn på DN (Resumé).

Malmö/Lund: Mitt i morgonrusningen på Södervärn ska en kvinna ha börjat jaga en främmande person – samtidigt som hon skrek rasistiska glåpord. Kvinnan som fick motta okvädningsorden ska ha blivit så rädd att hon började springa, och föll illa under flykten. Därefter lyckades allmänhet stoppa kvinnan, enligt anmälan. Fallet utreds som ofredande och vållande till kroppsskada (SDS).

Konsten: Ossian Theselius. För graffitikonstnären Ossian Theselius är det andra gången han kommer till Olofström för att måla med ungdomarna här. Förra året var han på Susekullen. Snart fortsätter han vidare mot nya mål.– Efter det här ska jag till Helsingfors. Där ska jag förvandla ett gatukvarter med konst, säger Ossian. I aktivitetshuset på Växtverket så målar alla för fullt. – Vad häftigt det blir, konstaterar Annie Attnarsson (Sydöstran). Nedan en bild från graffitiworkshopen på Malmö Live där Ossian också medverkade.


graffiti2

Courtesy Ossian Theselius/Malmö Live.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: