Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 5-6/8 (2) 2017. Om motsättningar.

Världen: Den politiska huvudmotsättningen i världen i dag, inte mellan nationer utan mellan nu aktuella ideologier, står mellan fascism och anarkism, och vi har bara sett en början på denna utveckling. Och jag tvivlar inte på utgången på sikt. Remember who told ya!

diagram

Sverige: Anders Borg har gjort bort sig i ett fylleslag och Monika Perzinsky försvarar honom. Svensk politik är en lång rad freak incidents för tillfället och har nog varit det ganska länge. Fortsättning följer förmodligen.

Malmö/Lund: Också i Malmö har det varit Prideparad. ”Pride arrangerades i Malmö för första gången 1995 och kallades då Regnbågsfestivalen. Mycket har hänt sedan dess.– Utmaningarna på 90-talet var annorlunda. Då låg mycket fokus på homosexualitet och rätten att vara homosexuell, men fokus har desto mer flyttat till kön och könsidentitet idag. – Transpersoner hängde inte med i dåtidens utvecklande av människors rätt att leva och verka i samhället. Transrörelsen idag kan jämföras med homorörelsen då, säger Filip Filipek (skd).

Konsten: Folkkonstmuseet. ”Konstnären Richard Johansson har själv byggt sitt rullande folkkonstmuseum, med gamla cirkusvagnar som förebild. Nu står det på hans tomt i Södra Mellby, invändigt smyckat av drygt hundra föremål från 1850-tal till 1980-tal, huvudsakligen fyndade på loppisar (öppet eftermiddagar under augusti, om inte annat meddelats på Instagramkontot ’Folkkonstmuseum’ ”, skriver Birgitta Rubin i DN.


folkkonst

Courtesy Richard Johanssons folkkonstmuseum.Foto: Richard Johansson.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 5 augusti, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: