Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 2-3/8 2017. Landsförvisa nazisterna det mest humana.

President Donald Trump är redo att gå till krig mot Nordkorea för att förhindra att landet utvecklar en kärnvapenbestyckad långdistansmissil, säger en republikansk senator till NBC. – Det finns ett militärt alternativ: Att förstöra Nordkoreas program och själva Nordkorea, sade senator Lindsey Graham till NBC:s Today Show på tisdagen. Graham sade att om diplomati, och särskilt påtryckning från Kina, inte lyckas stoppa det nordkoreanska programmet kommer USA inte att ha något annat alternativ än att gå till förödande militär aktion. – Det kommer att bli krig med Nordkorea om missilprogrammet om de fortsätter att försöka anfalla USA med en ICBM (interkontinental ballistisk missil), sade Graham, som hänvisade till sina samtal med Trump (Vasabladet).

Världens ledare måste vara direkt sinnesrubbade om det tredje världskriget nu diskuteras på fullt allvar. Avsätt dem innan det är för sent! Massprotester coming up. Man får verkligen hoppas att detta är en överreaktion och att diplomatin hinner före.

Världen: Åtta miljoner människor röstade i valet i Venezuela enligt officiella uppgifter, vilket i så fall skulle innebära ett valdeltagande på 41,5 procent. Regeringen betecknar valet som en seger. USAs sanktioner besvarar Maduro med ”Jag tänker inte lyda imperialistiska order!” (AB). Man önskar verkligen att det ska bli bättre för det tappra venezuelanska folket nu och i fortsättningen.

Världen: Bara i år har 40 terrormisstänkta brittiska personers pass har rivits itu, sett till att antalet så kallade ”ordrar om berövande av medborgarskap” var 152 stycken från 2011 och fram till nu uppger brittiska The Times. Merparten fråntogs sina medborgarskap efter attacken på Westminster Bridge i mars då gärningsmannen Khalid Masood dödade fyra personer. Samtliga personer som fråntagits sitt brittiska pass har enligt The Times haft dubbla medborgarskap vilket möjliggör att man kan frånta ett, då man inte får riva ett pass om det innebär att en misstänkt blir statslös. Och nu har även svensk polis börjar titta på den brittiska ”terror-modellen” och säger sig vara inspirerade av att prova samma sak här AB).

En självklar åtgärd. Livstids landsförvisning av nazi- och islamistterrorister är en annan tänkbar möjlighet och faktiskt humanare än fängelse även om det fordras en grundlagsändring. Att slippa terroristiska nazister och islamister vore en win-win.

Sverige: Den pågående Pride-veckan har rört upp politiska känslor.På Twitter skriver Adam Davidsson från Kristdemokraternas ungdomsförbunds förbundsstyrelse att ”Perversa veckan har börjat” (Expr.) Nazistsajten Nordfront applåderar förtjust (Nordfront).

Malmö/Lund: Forskare vid Lunds universitet har upptäckt två proteiner som bidrar till att bakterieceller delar sig. Så kallade dynaminer inuti bakterieceller bidrar till celldelning. Deras funktioner har tidigare varit i stort okänd. På sikt kan upptäckten underlätta utvecklingen av nya antibiotika som måste tas fram när resistensen ökar mot befintlig antibiotika (www.forskning.se).

Konsten: Mark Grotjahn (American, b. 1968) abstrakt konstnär som är den stora stjärnan i New Yorks konstliv just nu och har stor finansiell framgång med målningar som påminner om nystan med smala trådar i dämpade färger.

 mark

Courtesy Mark Grotjahn /Artnet.

***

 

 

 

 

3 comments on “Krönika 2-3/8 2017. Landsförvisa nazisterna det mest humana.

 1. marreallday
  2 augusti, 2017

  Sen när blev glädje, och mer glädje går väl knappast finnas än Pride – perverst?

  Gilla

 2. Konst & Politik
  3 augusti, 2017

  …såg idag att Ebba Busch Thor dristade sig till att räkna in Pride i det allmänna lika människovärdet – varpå en enorm kritikstorm bröt ut bland de ”kristna”. ”Det står inte i Bibeln” var ett vanligt argument. Man tar sig för pannan…

  Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: