Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 16-17/7 2017. Reno Norden rena skojeriet.

Världen: ”En ny studie från Harvard University konstaterar att 51 procent, mer än hälften av amerikanska 18 till 29-åringar, ”stöder inte kapitalismen”. Bra. Låt oss arbeta med det och bygga våra styrkor för den första amerikanska revolutionen”. – Paul Street i Counterpunch.

Världen: Explosiv attack i Oaxaca, Mexiko. ”Vi vägrar att låta lugnet dominera, vi har valt att störa den sociala freden, vi har bestämt oss för konfrontation. Vi kommer inte att vänta på enighet, vi kommer att provocera konflikter och vi kommer att returnera slag, vi är på krigsfot varje dag, vi kommer aldrig igen att bli slavar. Mer kraftfulla och mer direkta explosioner kommer att följa, ikväll var det bara ett test, vi kommer att skärpa våra knivar bättre. Vi tar på oss ansvaret för placeringen av en explosiv enhet i en Banorte-bankomat som ligger i mitten av den ruttna huvudstaden i Oaxaca. Med oss blir det inga förhandlingar. Vi kommer aldrig att be om rättvisa, vi söker hämnd! Hälsningar till kamraterna som kämpar inuti burarna! Länge leva anarkin!” (Insurrection News).

Det där var ord och inga visor.

Sverige: Insamling till Stockholms sopåkare. Sopåkarna i Stockholm är ett föredöme för hela den svenska arbetarklassen när de nu strejkar mot företagets planer på lönesänkningar. Nu hotas de av strejkböter, skadestånd och i värsta fall avsked. Med anledning av detta startar vi en insamling som går oavkortat till de stridbara sopåkarna. Med detta vill vi visa solidaritet och minska de eventuella ekonomiska skador som kan komma att drabba de strejkande. Förbundet lägger in en grundplåt på 20 000 kronor. Stöd sopåkarna du också genom ett stort eller litet bidrag! Swish 123 699 29 52 (aktuelltfokus).

Sverige: Här sågar bibliotekarieutbildade Salka Sandén tyckaren Janne Josefsson jämns med fotknölarna i debatten om bibliotekens urvalsprinciper; artikeln är som ett tungt orgelackord. http://aktuelltfokus.se/salka-sanden-ta-reda-pa-fakta-innan-du-uttalar-dig-janne-josefsson/

Malmö/Lund: Strejken på Reno Norden nu även i Malmö. ”Joakim Bornold, ekonom, går så långt att han beskriver Reno Norden som skojare. – Jag förstår sopåkarnas frustration och deras ilska. Det tror jag alla skulle göra som har varit i kontakt med bolaget” (SDS).

Konsten: Antoni Gaudi (1852-1926): Husfasad i Barcelona.


gaudi

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 15 juli, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: