Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 15-16/7 2017. Chef försökte strypa arbetare.

Sverige: Arbetsplatsolyckan i Ludvika: brottsutredning pågår. Tolv arbetare skadades alltså när en byggnadsställning rasade och de fördes till sjukhus i Falun, Ludvika och Örebro, sex av dem allvarligt skadade. Det handlar om krosskador, klämskador och trauma. Den polska underentreprenören pekar ut företaget som gjorde formställningen till cementgjutningen – men företaget säger sig ha granskat konstruktionen och inte hittat några fel. En förundersökning om arbetsmiljöbrott har inletts (AB).


ras


Sverige: Olof Larsson kommenterar en diskussion om de svenska nazisterna på Zaramis.se: ”Det stora problemet med publiciteten runt nazisterna är att det underlättar för sverigedemokraterna att positionera sig på ett sätt som får dem att framstå som rumsrena. Nazisterna är inget hot, de är och förblir en patetisk spillra. Hotet är sverigedemokraterna – idag näst största parti vars främsta mål nu tycks vara att med folkhemsretorik vinna över gråsossar – förvisso inte rasrenlärighetsnazister men ändå fulla med fascistiskt tankegods. Den fascistiska folkretoriken gick inte att ta miste på i Åkessons Almedalstal. Den idéhistoriskt intresserade, som tar del av vad t.ex. Mussolini sade och skrev, kan inte ta miste på parallellerna”. http://blog.zaramis.se/2017/07/11/nazisterna-brer-ut-sig-borgarna-tycker-det-ar-vansterns-fel/

Donald Trump har också citerat Mussolini flera gånger vill jag minnas. Den nutida politiska diskursen är verkligen motbjudande men det är nödvändigt och bra att den analyseras.

Malmö/Lund: Den vilda strejken bland sophämtarna i Stockholm har nu spridit sig till Malmö. Chefen tog strypgrepp på skyddsombudet, enligt polisanmälan. Nu hotar sopåkarna i Malmö att sluta jobba. – Vi kommer stå stilla med bilarna tills han är borta, säger Kim Jensen, huvudskyddsombud på Reno Norden (AB). Bolaget har nu tagit in strejkbrytare, som bekant det värsta man kan göra i en konflikt. Reno Norden är en arbetsköpare som verkligen borde granskas ordentligt.

Konsten: Leon Ka. Ockult och alkemi (!) street art. Innehållet kan kanske ifrågasättas (personligen föredrar jag vit magi framför svart) men som målning betraktad intressant.
leon

http://www.cvltnation.com/the-occult-alchemy-expressed-with-street-art/

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: