Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 8/7 2017. Vilda, vilda strejker lönar sig!

Världen: Kravallutrustad polis står och springer i dubbla led medan 13.000 demonstranter passerar och slagorden skallar. En grupp helt svartklädda bär masker för ansiktet och en banderoll på lastbilen bakom dem ropar ut budskapet ”We are fucking angry”. 100 000 demonstranter ska ge potentaterna det hett om öronen på G-20 mötet. ”Krig, klimatförändringar och exploatering är resultatet av ett kapitalistiskt system som G20-länderna står för, och som 20 000 poliser är här för att försvara”, säger demonstranten Georg Ismail (AB). G20-mötet pågår i dag och i morgon. Smash G20!


g202


Sverige: Sophämtarna i Stockholm har gått ut i vild strejk eftersom arbetsköparen Reno Norden tänker sänka deras löner. En sopkatastrof hotar huvudstaden (svd.se). Heja sopgubbarna – vilda, vilda strejker lönar sig!

Sverige: De tre nazisterna från Mordiska Motståndsrörelsen som begått terrorattentat i Göteborg har dömts till fängelse. Viktor Melin döms till åtta år och sex månaders fängelse för allmänfarlig ödeläggelse i två fall, vapenbrott och försök till allmänfarlig ödeläggelse. Jimmy Jonasson döms för medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse och medhjälp till försök till allmänfarlig ödeläggelse till fängelse i fem år. Anton Thulin döms till fängelse i 1,5 år för medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse. Ett av offren som blev invalidiserad får ett större skadestånd (GP).

Malmö/Lund: Polisen skyller ifrån sig och menar att man inget kunde ha gjort i fallet med den 20-åriga kvinnans dödsfall i en poliscell i Lund (SDS). Som att köra henne till akuten. https://www.sydsvenskan.se/2017-07-06/kvinnans-liv-hade-inte-kunnat-raddas

Konsten: Lalla Essaydi (f. 1956)
. Lysande nutida konst från Mellanöstern.


laila

Courtesy Lalla Essaydi: Les Femmes du Maroc: Harem #11, 2009 / Artnet.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 7 juli, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: