Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 3-4/7 2017. Svenskarna dissar sina myndigheter.

Världen: Kinas härskare Xi Jinping varnar Hong Kong för alla ansatser till demokrati på stadens 20-årsjubileum av övergången från England till Kina. Kapitalism däremot går bra (CNN).

Sverige: Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och Försäkringskassan har lägst anseende hos allmänheten, visar två nya undersökningar. Svenska myndigheters anseende hos allmänheten sjunker, visar en undersökning från analysföretaget Nordic Brand; info@nordicbrand.eu. Detta är verkligen ett sundhetstecken. Mycket positivt och osvenskt. Visst skulle vi klara oss bättre och leva lyckligare utan tyranniska byråkrater? I ett annat och vettigare samhälle är alla institutioner tillsatta och kontrollerade av folket.

Malmö/Lund: Den planerade 5,5 kilometer långa spårvägen
mellan Lunds Central och ESS kommer inte trafikeras förrän 2020. Anledningen är att bygget av en depå för spårvagnarna försenas (SkD).

Konsten: Stockholm Street Festival.
I år har graffitikonstnärerna en större roll än tidigare genom samarbetet med konstgalleriet Wallery Gallery. Bland annat kommer amerikanska street art-stjärnan Tristan Eaton att vara på plats för att måla en gigantisk luftballong.– Han målar så mycket han hinner under dagarna han är här och förhoppningen är att en annan konstnär tar över och fortsätter måla ballongen nästa år. Jag är otroligt tacksam att vi har fått hit honom i år, vilket är tack vare Wallery Gallery (stockholmdirekt).


 

tristan.3

Courtesy Tristan Eaton.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: