Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 22-23/6 (2) 2017. Art Times.

Världen: Förra veckan bröt en brand ut på Greenfell Tower i London som ledde till flera dödsfall och över 200 hemlösa. På grund av hyresvärdens besparingar och användande av billigt byggmaterial blev branden en katastrof som annars kunde undvikits. De brittiska socialdemokraternas ordförande Jeremy Corbyn uppmanar de som blivit hemlösa att ockupera de hus som står tomma i överklassområden.– De finns ett stort antal avsiktligt tomma lägenheter och byggnader i London. Det kallas Land banking. Folk med mycket pengar köper ett hus eller lägenhet och håller det tomt, berättar Corbyn i en intervju med ITV (aktuelltfokus).

Sverige: ”Tusentals” islamister och IS-återvändare finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro men Samordnaren och polisen känner inte till dem, antagligen inte Säpo heller. (Aktuellt). Slappt, dåligt, farligt.

Sverige: Novus rapporterar att en majoritet av svenska folket, 56 procent anser att Anna Kinberg Batra är en belastning för sitt parti (Expr.) – Det är det kraftigaste tapp som vi har sett sedan mätningarna inleddes år 2000. Ingen partiledare har haft en motsvarande utveckling på ett år, säger David Ahlin, opinionschef på Ipsos, till DN.


Malmö/Lund: Traditionsenligt firande på Kulturen
eller kubansk salsakväll på Dansbanan? Midsommaren i Lund bjuder på dans, både runt stång och i par. Dessutom blir det klassisk musik och sjörövarteater (mynewsdesk).

Konsten: Den sydafrikanska konstscenen har mycket litet eller inget av den mondäna, anemiska kvasifilosofi som så ofta tynger ner den europeiska nutidskonsten. Här finns form, färg och fantasi och överhuvud ett intresse av att gestalta. Kanske är det den inhemska etniska konsten och avståndet till Europa som spelar in. Art Times heter det ledande konstmagasinet. Titta in där så förstår du vad jag menar. https://www.facebook.com/SAArtTimes/


art times

Courtesy Cedric Vanderlinden: Gathering Storm. Oil on Board 2017/ Art Times.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 22 juni, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: