Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 20-21/6 2017. SD-anhängare hyllar terrordåd.

Världen: Om Trumps programmatiska utplånande av Obamas sociala reformer skriver Huffington Post. Amerikanska folket kommer att få ett h-e.

Världen: Tyska inrikesdepartementet säger på måndagen att 13 kabelbränder orsakade av ”okonventionella explosiva ämnen”  skapat kaos i tågsystemet veckorna före G20-mötet (The Guardian).

Sverige: SD och Finsbury Park. Här hyllar SD-anhängare och högerextremister terrorattacken i London: http://aktuelltfokus.se/har-hyllar-sd-anhangare-och-hogerextremister-terrorattacken-i-london/ (aktuelltfokus).

Sverige: Reaktor 1 vid kärnkraftverket i Simpevarp har levererat sin sista kilowattimma el och är nu tagen ur drift (SR).

Malmö/Lund: ”Boken som ska sätta Lund på kartan” är Sydsvenskans rubrik. Det handlar om en polis. För det första : Lund finns redan på kartan. Bland annat som Sveriges Vänsterstad (Athen är Europas dito). För det andra: vad en polis skriver är inte representativt för Lunds befolkning. Eller för någon annan heller. https://www.sydsvenskan.se/2017-06-14/boken-som-ska-satta-lund-pa-kartan

Konsten: Romerskt mumieporträtt. De allvarliga, själfulla porträtten i enkaustik (vaxmålning) på antika romerska mumiekistor är världsberömda. Här är ett exempel.


mumieporträtt2.jpg

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 19 juni, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: