Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 19-20/6 (2) 2017. NMR stoppas i Norge!

Världen: Tusentals människor deltog under söndagen i en prideparad genom den ukrainska huvudstaden. – Äntligen kan vi i det här landet komma ut för våra rättigheter och visa att vi finns, säger deltagaren Tatiana (AB).

Världen: NMR stoppas i Norge. NMR hade fått tillstånd för att demonstrera sitt homohat den 29 juli i Fredrikstad. Nu backar norska polisen och förbjuder den nazistiska terrorrörelsen från att demonstrera. Anledningen är att man är övertygade om demonstrationen kommer störa den allmänna ordningen på ett allvarligt sätt (aktuelltfokus).

Ett genombrott i synen på Mordiska Motståndsrörelsen som svensk polis genast borde ta efter istället för att upplösa asyldemonstrationer. Gör som den norska polisen! Det gör inte ont och är bra för samvetet när barnbarnen en gång frågar: ”Vad gjorde du för att stoppa nazismen på 2010-talet?”

Sverige:  Man kan säga att Alliansen befinner sig i någon sorts kris, säger Inizios opinionschef Karin Nelsson. Ja, det kan man säkert säga; en permanent intellektuell katastrof är vad det är.

Malmö/Lund: Högsommarvärme och (nästan) allt är frid och fröjd.

Konsten: Anna Olsson, textilkonstnär.


annaolsson

Courtesy Anna Olsson: No 6.

***

Just nu läser jag: Sami Moubayed: Under den svarta fanan. Drivkrafterna bakom det nya jihad. Karneval förlag 2016. En utmärkt introduktion, kanske den allra bästa, till IS/Daesh och dess historiska bakgrund. Om den konservativt dogmatiska traditionen i islam och om hur imperialismen beväpnar ett monster som man sedan själv får bekämpa.

***

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: