Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 14/6 2017. Anarkistisk fjäril upptäckt i Öresund.

Världen: Statsåklagarna för Washington, D.C. och Maryland planerar att stämma president Trump för att ha brutit mot konstitutionella korruptionslagar rapporterar Washington Post. Kan detta vara ett sätt att bli av med honom? Väl optimistiskt, kanske.

Sverige: Regeringen och Vänsterpartiet har kommit överens om att i den kommande höstbudgeten satsa på att vårdpersonalen ska få bättre arbetsvillkor, rapporterar SVT Nyheter. Från 2018 avsätts två miljarder kronor om året. Pengarna kan bland annat användas till vidareutbildning av personalen och att förbättra personalsituationen. (AB). Sammanlagt 5 miljarder vill man satsa på vård, skola och omsorg. Med betoning på ”vill” alltså, inte ”ska”. Utspridda på hela den offentliga sektorn. Och Alliansen kommer givetvis att söka stoppa denna liksom alla andra små timida sociala förbättringar.


fjäril2


Malmö/Lund: På den konstgjorda ön Pepparholmen i Öresund har naturen fått utveckla sig utan människors påverkan. En av de arter som spontant etablerat sig där är en svartröd fjäril med namnet Karminspinnare, (Tyria jacobaeae). Mycket vacker. Borde heta Anarkistfjäril, eller hur?


Konsten: Documenta 14 började i Athen och fortsätter nu i Kassel med verket ”Pantheon of Books”, en pastisch på ett grekiskt tempel uppbyggt av böcker. Gäsp. Det är bra om konsten är politisk men som flera kritiker redan påpekat den måste för guds skull också vara gestaltad! Nedan ett par icke-konceptuella målningar från Documenta Kassel, 10/6-17/9. Fresh! Än finns det färg i samtiden.


documenta

Courtesy Rasheed Araeen. Neue Neue Galerie, Kassel, Documenta 14. Photo Mathias Völzke.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 13 juni, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: