Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 7-8/6 (2) 2017. Internationaldagen.

Världen: 11 juni är Internationella Solidaritetsdagen för anarkister i långvarig fångenskap. Släpp ut alla politiska fångar – riv alla fängelser – det är vår!Sverige: Säpo trappar upp. Regeringen och Alliansen
har nått en överenskommelse om nya åtgärder mot terrorism. Kontrollen av personer som bedöms utgöra säkerhetshot föreslås skärpas och en utredning ska se över lagen om särskild utlänningskontroll. ”Vi skärper det förebyggande arbetet mot terrorism, vi stärker Säpos och polisens möjligheter att ta del av signalspaning och möjligheterna till kameraövervakning och vi stärker förmågan att hantera terrorhot”, säger inrikesminister Anders Ygeman (S) på en pressträff.

Och som av en tillfällighet stärker ni också Säpos grepp om hela befolkningen. Kasta inte ut demokratibarnet med terroristbadvattnet!

Sverige: Här firar SUF Uppsala Internationaldagen 6 juni i den sköna naturen!


sufuppsala

Malmö/Lund: En av Lunds längsta gator halveras när spårvägen ska fram. Från medeltida stadskärna till modernt forskningsområde. Genom åren har Sölvegatan bara blivit längre och längre. Men nu sätter spårvägen stopp (SDS). Stadsbilden förändras till synes utan kontroll. Hur ska detta sluta? Bara Kommunen på sina olympiska höjder har en aning: det blir som dom vill.

Konsten: Art & Anarchy.


a

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 7 juni, 2017 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: