Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 3-4/6 2017. SD – Den nya folkförförelsen.

Världen: Vad får du när en klimatförändringsförnekande president utser en klimatförändringsförnekare som chef för förvaltnings- och budgetkontoret? Du får en klimatförändringsförnekande budget, skriver Alycee Lane i Counterpunch med oantastlig logik. Isället blir det Indien, som lovat gå utöver avtalet, som skall bära bördan av USAs nedskitning av atmosfären.

Sverige: Man skall alltid ange källa,
särskilt i vetenskapliga sammanhang. Victoria Kaweza (FI) gjorde inte det i en powerpoint vid en konferens, och säger själv att det var ett misstag. Granskningen är nerlagd. En storm i ett vattenglas – men antifeministerna jublar förstås. Är man svart feminist i Sverige måste man tydligen vara bättre än alla andra och ändå inte räkna med att slippa kritik.

Sverige: ”SD är den nya folkrörelsen” säger Åkesson.
Snarare den nya folkförförelsen. Hur man kan vara stolt över att sprida rasism och så splittring mellan grupper som tidigare kommit överens övergår mitt förstånd men så spelar Åkesson i en helt egen division bland de mörkaste skuggorna.

Malmö/Lund: Kooperativa företag är förvisso väsentligt bättre
än privata, apropå en insändare i Lokaltidningen Lund. Men inte i vilken förtunnad form som helst. Argumentet att kooperation ”passar utmärkt in i en modern marknadsekonomi”, med mera, säger något om varför denna företagsform har försvagats: den vill inte stå på egna ben och utgöra ett mer demokratiskt och arbetarvänligt alternativ till råkapitalismen utan snarare införlivas med densamma – ett muntert självmord att beklaga.

Konsten: Heavenly Love.


HL2

Courtesy the artist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: