Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 10/5 2017. O the irony.

Världen: Defining Fascism.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRevNews%2Fvideos%2F1033083300158709%2F&show_text=0&width=560

Sverige: I går rapporterades det om nya vårdkriser på nyheterna. Samtidigt på Rosenbad överlämnade Ilmar Reepalu sitt slutbetänkande om ett vinsttak på 7 procent i välfärden till civilminister Ardalan Shekarabi (AB). En usel kompromiss – vinst har inget i vården att göra – behovet ska styra och inget annat.

Sverige: Djurrättsaktivister demonstrerade utanför Skövde slakteri på onsdagsförmiddagen. – Vi står här för att säga farväl till de djur som rullar in här i dag. Vi får aldrig se dem igen förutom i mataffären, plastförpackade, säger Stina Johansson, en av demonstranterna. Organisationen Animal Save Skaraborg stod bakom demonstrationen. Utrustade med skyltar med deviser som Alla liv är värdefulla och Född för att dödas stod de tysta vid grinden till slakteriet och mötte inkommande slakttransporter med sitt budskap. – Vi är här för att beklaga de här djurens öde och påvisa skillnaden mellan slaktdjur och sällskapsdjur. Vissa djur är ”någon” medan andra är ”något”, säger Stina (Falköpings Tidningar).

Malmö/Lund: Solvinden får Lunds fairtrade-pris. Waldorf Solvindens förskola och skola har tilldelats Lunds kommuns fairtrade-pris. Personalen hyllas för sitt engagemang för social och ekologisk hållbarhet, som ökar barnens kunskap (SDS).

Malmö/Lund: Två grisar rymde in till Lund under tisdagen och blev ett polisärende. En gris var på fri fot under kvällen och jagades av polisen (SDS). O the irony.

Malmö/Lund: Sydsvenskan upprepar i en ledare 28/4 missuppfattningen att nazism är ”en åsikt” och därmed bör skyddas. Det stämmer inte. Nazismen är en mordisk praktik och den skall inte normaliseras utan bekämpas med alla tillgängliga medel. ”Demokratin är starkare än nazisterna” är ledarrubriken. Det var precis det man sa i Tyskland 1933.

Konsten: Kenny Scharf (f. 1958). En blandning av målning och installation. Scharf var inte graffitimålare men tog intryck av graffiti, tecknade serier och populärkultur i allmänhet. Han tillhör samma generation som Keith Haring och Jean-Michel Basquiat, de bägge senare tyvärr bortgångna i förtid. Att Kenny Scharf lever kan man inte ta miste på.


Kenny-Scharf

Courtesy Kenny Scharf.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: