Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika 8-9/5 2017. Mot Raqqa!

Världen: Syriens kurder marscherar nu till Raqqa och havet och har planer på att rojava2omdirigera den norra delen av landet genom att länka den kurdiska regionen Rojava med Medelhavet, i ett drag som kommer att förvirra det närliggande Turkiet. (Infoshop News). På kartan (Rojava i rött)  ses framryckningen mot Medelhavet t.v.


kurd


Sverige: 50 ungdomar på ett boende för ensamkommande fick evakueras från Falun när nazisterna demonstrerade i stan på 1 maj (SR). Är detta rimligt? Nej, det är naturligtvis nazisterna som ska flyttas på! Ut i skogen med dem.

Sverige: Nio familjer med totalt 17 barn vräks nu från sina boenden av det kommunala bostadsbolaget Förvaltaren i Sundbyberg. Men trots starka protester ger inte bostadsbolaget med sig. Familjerna riskerar nu att hamna på gatan (Arbetaren). Vräkningar borde förbjudas i lag, de är en kvarleva från statartiden. Liksom att stänga av el och värme. Ett brott mot mänskliga rättigheter och en skam för ett civiliserat land!

Malmö/Lund: Lund köper bostadsrätter till flyktingar
och andra behövande. För första gången på många år köper Lunds kommun bostadsrätter. Nyanlända flyktingfamiljer kan flytta in i tre lägenheter (SDS).

Malmö/Lund: Igår samlades astrofysiker i Lund för att delta i symposiet Big Questions in Astrophysics – The Next Decades (Lundagård).

Konsten: Banksy. Denna jättelika målning av en arbetare som hackar bort en stjärna i EU-flaggan dök upp under natten i Dover. Banksy är upphovsmannen till Brexit-kommentaren. Han har tidigare gjort projekt som hotellet vid Israels mur med ”världens sämsta utsikt” och Dismaland, en ironisk variant på Disneyland (The Independent).


banksy-eu-flag-dover
Courtesy Banksy.


lovepeace.jp

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: