Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 28-29/4 2017. Ledare skapar leda hos de ledda.

Världen: Trump sänker skatten för sig själv. Donald Trumps nyligen beslutade kraftiga skattesänkningar omfattar inte minst honom själv och hans c:a 600 företag, skriver New York Times.

Sverige: Dalapolisen Fredrik Dahlgren påstår att det finns en ”skillnad på vanligt folk och extremgrupper på vänsterkanten” vilket är en politisk ståndpunkt som dels är helt fel och dels helt utanför polisens jurisdiktion. De problem som kan uppstå på 1 Maj i Falun beror istället på att polisen frivilligt gett Mordiska Motståndsrörelsen demonstrationstillstånd med uppbackning trots den starka folkliga och kommunala opinionen. Det är detta man vill försöka skyla över genom att kalla de lokala antirasisterna för ”extremister”. Någon kritik mot nazismen från polishåll har däremot inte framkommit. http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article24784711.ab

Sverige: Arrangörerna av Almedalsveckan skärper nu sina regler, och portar NMR – men bara från det officiella programmet (svd.se). Ett litet, litet steg i rätt riktning.

Malmö/Lund: ”Lyssna, lära, leda” är tre ord som kostat Lund skattebetalare 246 000 kronor plus två övernattningar på en vingård. Denna nya ”vision” har nu tagits fram av de överbetalda kommunpamparna på vår bekostnad. Lyssna och lära har man aldrig gjort – som i striden om Allaktivitetshusen – och leda är vad som återstår istället för gemenskap. Vi dör av leda i Lunds Kommun. Ledare skapar leda hos de ledda.

Konsten/Boktips: Kalle Johansson: Vad är egentligen fascism? Verbal förlag 2017. Tecknad serie som fått lysande recensioner. ”Ett pedagogiskt mästerverk”, kallade journalisten och experten Henrik Arnstad utgåvan i en anmälan i Göteborgs-Posten.


vad är egetligen

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: